Stop nooit met spelen

Afbeelding met tekst (Stop nooit met spelen!) met een jongetje ernaast. Het jongetje houdt bord vast waar op staat; Mir vrij, gemaakt van kleurig plakband.

Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen en -ruimte

 • Speelruimte

  Samen met kinderen en jongeren komen wij op voor hun speelkansen. Met landelijke acties als de Buitenspeeldag en het NK Stoepranden vragen we daar extra aandacht voor. Per jaar spelen 200.000 kinderen mee.

 • Spelend leren

  Wij stimuleren scholen om kinderen meer te laten spelen tijdens school- en pauzetijd. Ook doen jaarlijks 350.000 kinderen mee aan onze Nationale Buitenlesdag.

 • Kinderen in kwetsbare speelposities

  Wij zijn er vooral voor kinderen en jongeren die beperkt worden uitgedaagd en aangemoedigd om buiten te spelen.

 • Ondersteunen van 520 speeltuinen

  Via de vereniging LOS ondersteunen en vertegenwoordigen we de speeltuinen. We streven naar groei van inclusieve en natuurlijke speeltuinen én een goede basisfinanciering voor elke speeltuin.

Over Jantje Beton

Actueel

Spelen is superbelangrijk, maar steeds minder vanzelfsprekend.

Daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Ik wil spelen

Je kunt meespelen door jouw buurt speelser te maken of mee te doen aan een leuke speelactiviteit. Of heb je zelf een leuk speelidee?

Meedoen of iets realiseren
Ik wil helpen

Je kunt Jantje Beton op allerlei manieren steunen. Bijvoorbeeld door geld te geven, mee te spelen met de loterij of door collectant te worden. Help je ook mee om spelen mogelijk te maken?

Alle manieren om te steunen
Doneren