Ga naar de inhoud van deze pagina.
Kyra zit altijd alleen binnen - Jantje Beton

Kyra zit veel binnen, alleen.

Kyra zit veel binnen, alleen.

Kyra (12) zit veel binnen, alleen. Ze vindt het eng buiten. De speeltuin in de buurt is oud en vies. Er zijn daar jongens met scooters, die vaak schreeuwen. Daarom blijft ze liever thuis op haar kamer.

Het verhaal van Kyra

Kyra is 12 jaar en heeft net VWO-advies gekregen na het maken van haar CITO toetsen. Op school werkt ze heel hard dus als ze thuiskomt wil ze het liefst lekker buitenspelen. Samen met haar ouders woont Kyra in een buitenwijk van een grote stad. Hun huis is kleiner dan dat van andere kinderen in de klas en er is geen tuin. Zelf vindt Kyra dat niet zo erg, maar er komen daarom niet vaak vriendinnetjes bij haar spelen.  

Als Kyra uit haar raam kijkt ziet ze een oude speeltuin. De glijbaan en schommel zijn verroest, het klimrek is stuk. Bovendien hangen daar veel jongeren rond, die zitten te roken en schreeuwen soms dingen. Kyra wordt daar een beetje bang van, dus blijft ze meestal binnen.   

Haar vader doet zijn best. In het weekend neemt hij haar soms mee naar het bos waar een grote speeltuin is. Daar leeft Kyra helemaal van op. Zoals ook haar vader zegt: “Ik zie gewoon dat Kyra helemaal blij wordt als we er samen op uit gaan! Helaas lukt mij dat niet altijd. Het is zo jammer dat er niet gewoon een veilige en leuke speelplek in de buurt is, waar ze zelf naartoe kan gaan”.  

Help mee en geef kinderen, zoals Kyra, een veilige speeltuin! Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag! 

“'De schommel is mijn favoriet, dan voelt het alsof ik vlieg en kan ik alles even vergeten'”

Kyra -

Kyra

Help mee

Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!