Ga naar de inhoud van deze pagina.

Quinten zoekt vriendjes

Quinten zoekt vriendjes

Quinten (7) heeft twee halfbroers van 15 en 17 jaar. Helaas wonen die niet thuis. Zijn vader of moeder brengen Quinten met de auto naar school en hij is 2 dagen op de BSO.

Quinten heeft geen speelplek in het dorp

Hij zou graag vriendjes maken in de buurt met wie hij lekker buiten kan rennen. In het dorp is wel een pleintje met een verroest klimrek, maar daar ziet hij nooit iemand. Zijn wens is een gave kabelbaan of een heel groot klimrek waar hij lopend of op de fiets naar toe mag en met andere kinderen kan spelen! 

Geen vriendjes in de buurt

Quinten woont in een dorp waar geen veilige speelplek is. Zijn school is in een ander dorp en daarom heeft Quinten geen vriendjes in de buurt. 

Zijn vader: “Het is natuurlijk jammer voor Quinten dat hij alleen is, mijn twee zonen wonen, na mijn scheiding, bij hun moeder in de stad. Hij mist echt een speelmaatje. Het komt er dus op neer, dat hij af en toe een speelafspraak heeft na school. Dan gaan we hem halen en brengen, daar we niet in de buurt wonen. Ons bedrijf zit aan huis.

'Op straat spelen zoals vroeger gaat niet meer'

Vroeger speelden we als kinderen gewoon op straat, maar er is hier niets in de buurt waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en het is te gevaarlijk om met al het verkeer alleen de straat op te gaan. Dus vaak zit hij alleen thuis. We letten er goed op dat hij niet alleen op PlayStation zit. We spelen ook spelletjes, lezen voor en gaan met de auto naar het bos. Maar we merken wel dat hij vriendjes in de buurt mist. De speeltuin renoveren zou geweldig zijn. 

Zoals Quinten zijn er veel meer kinderen, die zich geïsoleerd voelen. Zij leren niet makkelijk contact te maken met andere kinderen, alles wordt voor ze gepland en geregeld. Een speelplek in elke gemeente zou deze drempel verlagen. 

Jantje Beton slaat alarm

Om ervoor te zorgen dat kinderen als Quinten weer buiten kunnen spelen en vriendjes kunnen maken, slaat Jantje Beton groot alarm. Help mee en ontvang een gratis roeptoeter.

Lees meer over het alarm

“Een kabelbaan of een nieuw klimrek in het dorp zou vet cool zijn.”

Quinten -

Quinten

Help mee

Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!