Ga naar de inhoud van deze pagina.

Directeur-bestuurder Jantje Beton vertrekt

Directeur-bestuurder Jantje Beton vertrekt

10 januari 2024

5 minuten

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton, verlaat de organisatie. Hij heeft vijf jaar leiding gegeven aan het Nationaal Jeugdfonds. Ensberg-Kleijkers wordt per 25 maart voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Zonova, een organisatie voor primair onderwijs in Amsterdam Zuidoost met 20 basisscholen.

Meer aandacht voor buitenspelen

Dave Ensberg-Kleijkers (39) begon in februari 2019 als directeur-bestuurder van Jantje Beton. Zijn belangrijkste taak was het opnieuw op de kaart zetten van Jantje Beton als dé goede doelenorganisatie die zich inzet om kinderen in Nederland elke dag te laten buitenspelen. 300.000 kinderen van 6 tot 12 jaar spelen helaas nooit buiten. Deze kinderen kunnen zich daardoor fysiek, mentaal en sociaal niet goed ontwikkelen. “Een verschrikkelijk gegeven, waar we ons als land en samenleving nooit bij neer mogen leggen”, aldus de vertrekkende Ensberg-Kleijkers.

Onder zijn leiding is succesvol gelobbyd bij overheden en zijn fondsen geworven voor meer speelruimte en speelkansen in bestaande en nieuwbouwwijken. Niet alleen in Nederland, maar ook in het Caribisch deel van ons Koninkrijk. In dit alles kregen kinderen een belangrijke stem via onder meer een speciale kinderadviesraad. Verder heeft hij Jantje Beton succesvol geïntegreerd met de branchevereniging voor speeltuinorganisaties en kindervakantieorganisaties (LOS).. Ten slotte is het aantal particuliere donateurs en inkomsten van zowel publieke als private financiers toegenomen, zodat Jantje Beton nóg meer impact kan maken.

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton: “Het mogen leiden van Jantje Beton was een grote eer. Voor elk kind is buitenspelen van essentieel belang om gezond en gelukkig te kunnen opgroeien. Jantje Beton zorgt voor meer speelplekken, meer speeltuinen en buitenspeelcoaches zodat kinderen in het gehele Koninkrijk meer speelruimte en speelkansen krijgen. Ik ben trots op en dankbaar voor alle medewerkers, de Jantjes, met wie ik samen heb mogen werken aan het geluk van alle kinderen.”

“Dankbaar voor de grote eer”

Dave Ensberg-Kleijkers

Paul van Gessel, voorzitter Raad van Toezicht Jantje Beton: 
“Dave is de afgelopen vijf jaar een bevlogen boegbeeld van onze organisatie geweest. Hij heeft heel knap en onvermoeibaar de urgentie van buitenspelen steeds opnieuw weten uit te dragen. Als Jantje Beton niet al bestond, had hij het kunnen uitvinden. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet en de impact die hij daarmee realiseerde.”