Ga naar de inhoud van deze pagina.
Buitenspeelalarm Jantje Beton - scholen header

Samen naar buiten met het Buitenspeelalarm!

Een krachtig signaal tegen een generatie binnenzitters

Méér dan 400.000 kinderen in Nederland spelen nooit buiten. Er ontstaat een hele generatie aan binnenzitters. Dat is niet gezond. Jantje Beton maakt zich grote zorgen en slaat alarm!

Het Buitenspeelalarm

Jantje Beton start de campagne Het Buitenspeelalarm. Hiermee willen wij een krachtig signaal afgeven tegen de dreigende 'binnenzitgeneratie'. Niet buitenspelen zorgt namelijk voor meer overgewicht, slechtziendheid, depressiviteit en slapeloosheid onder kinderen. Dit moet veranderen!

Doe mee!
Vind jij buitenspelen ook superbelangrijk? Meld je dan hier aan voor het Buitenspeelalarm. Iedere eerste woensdag van de maand ontvang jij een extra herinnering om samen met je kind naar buiten te gaan of je kind naar buiten te sturen!

Het alarm is niet alleen een melding, maar je ontvangt ook leuke tips, speelplekken en allerlei andere zaken om lekker naar buiten te gaan!

Quinten zoekt vriendjes

Quinten is bijna 8 en heeft twee halfbroers van 15 en 17 jaar. Helaas wonen die niet thuis. Zijn vader of moeder brengen Quinten met de auto naar school en hij is 2 dagen op de BSO. Hij zou graag vriendjes maken in de buurt met wie hij lekker buiten kan voetballen.

In het dorp is wel een pleintje met een verroest klimrek, maar daar ziet hij nooit iemand. Zijn wens is een gave kabelbaan of een heel groot klimrek waar hij op de fiets naar toe kan!

In Nederland spelen méér dan 400.000 kinderen nooit buiten. Een zorgwekkende trend waar Jantje Beton onvermoeid tegen strijdt.

Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!

Star background

Gratis roeptoeter en cadeau voor iedereen

Aanmelden
Meld je aan en download je eigen roeptoeter
Cadeau
Gratis frisbee ontvangen? Lees de actievoorwaarden in de bevestigingsmail
Meedoen
Ontvang het Buitenspeelalarm en ga 1 mei mee naar buiten

Meld je aan voor een gratis roeptoeter en frisbee

Aanhef*

Je gegevens worden verwerkt volgens onze privacyverklaring.

Actievoorwaarden

  • Vul het formulier in de bevestigingsmail volledig in om vóór 1 juni een gratis frisbee te ontvangen.

  • Maximaal één frisbee per huishouden, zolang de voorraad strekt.

  • Deze actie mag niet op websites van derden worden aangeboden.