Ga naar de inhoud van deze pagina.

Sem vindt het moeilijk om vrienden te maken

Sem vindt het moeilijk om vrienden te maken

Sem (11) vindt het moeilijk om vrienden te maken, want er is geen leuke speelplek in haar buurt. Zij voelt zich daarom vaak alleen.

Het verhaal van Sem

Sem (11) woont in een galerijflat in Purmerend en iedereen is erg op zichzelf, ze kent weinig andere kinderen in de buurt. Die zijn er wel, maar komen niet buitenspelen. 

Ze houdt van muziek en kijkt veel YouTube filmpjes en probeert zelf gitaar te leren spelen of neemt TikTok filmpjes op in haar kamer. Ze ligt vaak op de bank met haar tablet en verveelt zich. In het weekend gaan papa en mama soms naar het park of een grote speeltuin met haar, dat vindt ze heel leuk. Sem droomt ervan dat er een leuke speelplek in de buurt komt, waar ze zelf naartoe kan fietsen en waar leuke dingen te doen zijn.

De mama van Sem zegt: “We werken beiden in de zorg en er is een schrijnend te kort aan personeel. Vaak draaien we onregelmatige diensten en het wordt mij, zeker na corona, allemaal al snel te veel. Dan wil ik in het weekend gewoon lekker relaxen op de bank met een Netflix serie of een boek. Natuurlijk gaan we ook naar buiten, maar niet de hele zondag. Ik snap ook wel dat dat niet goed is voor Sem en haar broertje, maar ik heb dat zelf echt dan nodig!”  

Zoals Sem zijn er heel veel kinderen. Die zitten veel alleen binnen, omdat ze het lastig vinden om contact te maken. Zeker als er niets in de buurt is om te spelen of er geen speelactiviteiten zijn. Een speelplek in de buurt met een buitenspeelcoach of vrijwilliger, zou enorm helpen om deze kinderen uit hun isolement te halen. Om ze een fijne jeugd te geven en zorgeloos kind te kunnen zijn.

“Ik droom van een speelplek waar andere kinderen zijn om samen mee te spelen.”

Sem -

Sem

Help mee

Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!