Ga naar de inhoud van deze pagina.

Sem vindt het moeilijk om vrienden te maken

Sem vindt het moeilijk om vrienden te maken

We verliezen een generatie aan 'binnenzitters'

Sem is 11 jaar en zit op een speciale school, waardoor ze altijd gehaald en gebracht wordt. Haar papa en mama werken allebei, ze hebben het niet breed. Na school gaat Sem naar de naschoolse opvang of oma, samen met haar jongere broertje.

Sem's verhaal

Sem wil heel graag met andere kinderen spelen en voelt zich eenzaam. Ze woont in een galerijflat in Purmerend en iedereen is erg op zichzelf, ze kent weinig andere kinderen in de buurt. Die zijn er wel, maar komen ook niet buitenspelen. 

Ze houdt van muziek en kijkt veel YouTube filmpjes en probeert zelf gitaar te leren spelen of neemt tiktok filmpjes op in haar kamer. Maar ze ligt ook vaak op de bank met haar tablet en verveelt zich. In het weekend gaan papa en mama wel naar het park of een grote speeltuin, maar vaak moeten ze werken of zijn ze moe en hebben ze geen zin om erop uit te gaan. 

Sem droomt ervan dat er een leuke speelplek in de buurt komt, waar ze zelf naartoe kan fietsen en waar leuke dingen te doen zijn. Ze wil wel met andere kinderen buitenspelen, maar durft niet goed.  

De mama van Sem zegt: “We werken beiden in de zorg en er is een schrijnend te kort aan personeel. Vaak draaien we onregelmatige diensten en het wordt mij, zeker na corona, allemaal al snel te veel. Na het huis schoonmaken, boodschappen doen, allebei de kinderen naar voetbal en dan nog alle andere klusjes in het weekend, wil ik even helemaal niets. Dan ga ik ook relaxen op de bank met een Netflix serie of een boek. Natuurlijk gaan we ook naar buiten, maar niet de hele zondag. Ik snap ook wel dat dat niet goed is voor Sem en haar broertje, maar ik heb dat zelf echt dan nodig!”  

Zoals Sem zijn er heel veel kinderen. Die zitten veel alleen binnen, omdat ze het lastig vinden om contact te maken. Zeker als er niets in de buurt is om te spelen of er geen speelactiviteiten zijn. Een speelplek in de buurt met een buitenspeelcoach of vrijwilliger, zou enorm helpen om deze kinderen uit hun isolement te halen. Om ze een fijne jeugd te geven en zorgeloos kind te kunnen zijn. 

Met uw donatie, kunnen kinderen als Sem, wel veilig buitenspelen en vriendjes maken. Elk kind moet kunnen buiten spelen, elke dag. Ook Sem. 

Help mee

Laat ieder kind buitenspelen, elke dag!

Delen via