CBF

Sinds 1997 is Jantje Beton in het bezit van dit CBF-Keurmerk.

Het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) verstrekt eerstegraads keurmerken en certificaten aan fondsenwervende goede doeleninstellingen. Goede doeleninstellingen met het CBF-Keurmerk of CBF-Certificaat staan onder toezicht van het CBF en voldoen aan strenge eisen. Als gever kun je er dan op vertrouwen dat er verantwoord met je gift wordt omgegaan. 

>> Jaarverslag 2022
>> Meerjarenbeleid 2017-2020
>> Statuten 
>> Klachtenprocedure

Erkenning CBF

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Ongeveer 80% van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF.

Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort 

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Door te klikken op het logo hieronder kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.