Hoe werkt het

School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat we steeds vaker binnen leven, wordt buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Slootjespringen, verstoppertje doen en met vriendjes de wereld verkennen; een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar. Toch spelen 3 op de 10 kinderen bijna nooit buiten. Collecteren is dan ook superbelangrijk. 50% van de collecte-opbrengst is voor de collecterende club en 50% is voor projecten van Jantje Beton om meer kinderen en jongeren te laten buitenspelen.

WIE KAN DEELNEMEN? 

Scoutinggroepen, clubs, verenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, jeugdvakantieorganisaties en alle andere verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het jeugdwerk in Nederland, waarbij de collecteopbrengst bedoeld is voor meer buitenspelen.

HOE WERKT HET?

Wanneer je de club of vereniging aanmeldt, bekijkt Jantje Beton of er in jouw plaats al wordt gecollecteerd en welke ruimte er is voor jullie. Zodra jullie geplaatst kunnen worden, ontvangt de contactpersoon van de club een inlog om aan de slag te gaan in de online Collecte Community. In sommige gevallen is er al een overkoepelend collecte-organisator die in de plaats zorgt dat alles goed verloopt en contact met je op zal nemen. 

De collecte is te organiseren in 5-stappen. Jantje Beton helpt je bij iedere stap.

  1. Bedenk een doel voor de collecteopbrengst. Verzamel een team collectanten en deel dit doel met ze. Je kunt gebruikmaken van Collectanten Wervingsposters die je van ons krijgt.
  2. Wie loopt waar? Maak een wijkindeling voor jouw team. Werf extra collectanten voor de straten die je over hebt.
  3. Voorzie je team van materiaal. Bestel de collectematerialen gratis via onze online Collecte Community.
  4. Informeer de lokale media en via social media je vrienden over de aanstaande collecte. En dan: ga in groepsverband of individueel tijdens de collecteweek langs de deuren met de collectebus en de QR-code voor mensen die geen cash hebben. Vergeet ook niet een online collectebus aan te maken voor je club of voor de individuele collectanten.
  5. Klaar? Joepie, goed gedaan! Je ontvangt de richtlijnen voor het tellen van de opbrengst in februari en de financiële afhandeling die je in de collecte community verwerkt. Is alles goed ingevuld? Dan ontvang je jouw 50% van de collecteopbrengst. En dan: spelen maar!

Wordt er in het gewenste gebied al heel enthousiast gecollecteerd en is er dit jaar geen ruimte? Ga dan vooral online collecteren via Digicollect! Wie weet is er volgend jaar weer wel plek.


Waar gaat de opbrengst naar toe?

Versimpelde illustratie van een taartdiagram waarin getoond wordt dat 50% van de opbrengst van de Kleine Jantje Beton Loterij naar scholen gaat en 50% naar jantje Beton.

Clubs en verenigingen

Met 10 collectanten collecteer je al snel 8 tenten voor het zomerkamp, 5 m3 speelzand voor het buitenterrein of 20 nieuwe ballen voor de training bij elkaar.

Jantje Beton

De helft van de opbrengsten is voor eigen projecten van Jantje Beton.

Wanneer is het?

De huis-aan-huis collecte is van 5 maart t/m 11 maart 2023.

De online collecte is van 5 februari t/m 31 maart 2023.

Aanmelden

Contact met het collecteteam

Doneren