Hoe werkt het

School, huiswerk, sport, muziekles: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat kinderen steeds meer binnen leven, wordt buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week vrij buiten. Daarom is het dus echt gigantisch belangrijk om mee te doen aan De Jantje Beton Collecte van 7 tot en met 12 maart 2022. 

VOOR WIE IS HET? 

Samen met tienduizenden vrijwilligers halen clubs en verenigingen geld op waarvan de helft van de opbrengst naar de clubkas gaat en de helft naar projecten van Jantje Beton.

HOE WERKT HET?

Wanneer je de club of vereniging aanmeldt, dan bekijkt Jantje Beton of er in jouw plaats al wordt gecollecteerd. Kunnen jullie meedoen?! Mooi, dan ontvang je een inlog om aan de slag te gaan in de Collecte Community. In sommige gevallen is er een collecte-organisator die in de plaats zorgt dat alles goed verloopt. 

De Collecte is te organiseren in 5-stappen. Jantje Beton helpt je bij iedere stap.

  1. Verzamel een team collectanten. Maak hierbij gebruik van de collectanten wervingsposters.
  2. Wie loopt waar? Maak een wijkindeling voor jouw team. Werf extra collectanten voor de straten die je over hebt.
  3. Voorzie je team van materiaal. Bestel de collectematerialen gratis via de Community.
  4. Ga collecteren. Informeer vooraf lokale media en kondig de Collecte aan op social media.
  5. Klaar? Joepie. Goed gedaan! Je ontvangt de richtlijnen voor het tellen van de opbrengst in februari. 

Wordt er in het gewenste gebied al heel enthousiast gecollecteerd? Het is altijd mogelijk om online aan de slag te gaan. Collecteer met jouw club via de online collectebussen van Digicollect. Gewoon thuis vanaf de bank!


Waar gaat de opbrengst naar toe?

Versimpelde illustratie van een taartdiagram waarin getoond wordt dat 50% van de opbrengst van de Kleine Jantje Beton Loterij naar scholen gaat en 50% naar jantje Beton.

Clubs en verenigingen

Met 10 collectanten collecteer je al snel 8 tenten voor het zomerkamp, 5 m3 speelzand voor het buitenterrein of 20 nieuwe ballen voor de training bij elkaar.

Jantje Beton

De helft van de opbrengsten is voor eigen projecten van Jantje Beton.

Wanneer is het?

De Collecteweek is van 7 t/m 12 maart 2022.

Aanmelden

Contact met het collecteteam

Doneren