Ik wil spelen

Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

Doe mee met een Jantje Beton activiteit

Vind je het leuk om mee te spelen? Of een speeldag te organiseren? Of buiten les te geven zodat kinderen spelenderwijs leren? Meld je dan aan voor een van onze activiteiten:

 • De Buitenspeeldag

  De Buitenspeeldag

  12 juni

  Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 12 juni 2019 maken we van Nederland weer één grote speelplek! Doe je dit jaar ook mee?

  Meer informatie

 • Power of Play

  Power of Play

  1 januari t/m 31 december

  Begin 2019 zijn 25 scholen en BSO's met ons project Power of Play gestart. Leerlingen uit de midden-en bovenbouw maken hun eigen speelmateriaal en doen speelactiviteiten met focus op samenwerken en respect. Willen jullie volgend schooljaar ('19/'20) ook meedoen? Deelname is gratis en aanschaf van materialen is niet nodig.

  Meer informatie

 • Jantje's speelambassadeurs!

  Jantje's speelambassadeurs!

  30 april

  We zijn gestart! De eerste jongeren zijn in april opgeleid tot ‘speelexpert’, zodat nog meer kinderen in de vakantietijd kunnen spelen!

  Meer informatie

 • Aan de slag

  Aan de slag

  Vanaf 2016 hebben wij 300 jongeren met een beperking aan een leuke werkplek bij een speeltuin geholpen. Zo nemen deze jongeren de speeltuinen werk uit handen met als positief effect dat 30.000 kinderen er ook in de toekomst kunnen blijven spelen.

  Meer informatie

 • NK Stoepranden

  NK Stoepranden

  22 september

  Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseert, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vindt plaats op zondag 22 september 2019. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

  Meer informatie

 • De Nationale Buitenlesdag

  De Nationale Buitenlesdag

  In 2019 werd de Nationale Buitenlesdag al voor de vierde keer georganiseerd. En met succes! Meer dan 350.000 kinderen gingen met hun meester en juf beestjes zoeken, optellen met sprongen of een woordbenoemrace doen. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties, maar het is ook nog eens leuk!

  Meer informatie

Alle activiteiten

  Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

  Voor speeltips, word lid van de buitenbeweging

  De Jantje Beton Buitenbeweging telt meer dan 3.000 leden. Via de Buitenbeweging krijg je maandelijks speeltips en allerlei andere leuke dingen rondom spelen. Meer weten?

  Naar de Buitenbeweging

Ik wil een speelidee realiseren

Heb jij een tof idee om samen met andere kinderen te spelen? Kijk dan hier hoe je hier geld voor kunt vragen aan Jantje Beton. Wie weet wordt jouw droom waar?

Meer over geld om te spelen
Ik wil een speelplek redden of maken

Wil je zelf een plek maken om te spelen? Of dreigt er een speelplek te verdwijnen? Kijk dan hier welke stappen je moet nemen om een speelplek te maken of behouden.

Aan de slag
Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.