Ik wil spelen

Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

Doe mee met een Jantje Beton activiteit

Vind je het leuk om mee te spelen? Of een speeldag te organiseren? Of buiten les te geven zodat kinderen spelenderwijs leren? Meld je dan aan voor een van onze activiteiten:

 • De Nationale Buitenlesdag

  De Nationale Buitenlesdag

  Het is alweer tijd voor de VIJFDE editie van de Nationale Buitenlesdag! En daar zijn wij super trots op. Meer dan 350.000 kinderen gaan op 22 september met hun meester en juf beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace doen. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren!

  Meer informatie

 • NK Stoepranden

  NK Stoepranden

  14 september t/m 20 september

  In 2020 organiseert Jantje Beton wederom het NK Stoepranden! In plaats van één grote landelijke finale in september, worden er dit jaar allerlei lokale finales georganiseerd verspreid door het land. Daarnaast organiseert Jantje Beton een Stoeprandchallenge.

  Meer informatie

 • Play to move

  Play to move

  Stop nooit met spelen! Ook niet als de wereld om je heen stilstaat. Dat was ons motto in de periode maart t/m september 2020. Want met onze challenges van Play To Move bleven kinderen, ook tijdens de lockdown, lekker bewegen.

  Meer informatie

 • Power of Play

  Power of Play

  Met de Power of Play maken leerlingen uit de midden-en bovenbouw hun eigen speelmateriaal en worden speelactiviteiten gedaan met focus op samenwerken en respect.

  Meer informatie

 • Speelambassadeurs gezocht in Groningen!

  Speelambassadeurs gezocht in Groningen!

  Woon jij in Groningen en ben je tussen de 14 en 25 jaar oud? Help mee duizenden kinderen meer te laten spelen én werk aan je eigen vaardigheden!

  Meer informatie

Alle activiteiten

  Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

  Voor speeltips, word lid van de Speelbeweging

  De Jantje Beton Speelbeweging telt meer dan 4.000 leden. Via de Speelbeweging krijg je maandelijks speeltips, interessante speelweetjes en stoer speelverhalen! Meer weten?

  Naar de Speelbeweging

Ik wil een speelidee realiseren

Heb jij een tof idee om samen met andere kinderen te spelen? Kijk dan hier hoe je hier geld voor kunt vragen aan Jantje Beton. Wie weet wordt jouw droom waar?

Meer over geld om te spelen
Ik wil een speelplek redden of maken

Wil je zelf een plek maken om te spelen? Of dreigt er een speelplek te verdwijnen? Kijk dan hier welke stappen je moet nemen om een speelplek te maken of behouden.

Aan de slag
Doneren