Ik wil spelen

Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

Doe mee met een Jantje Beton activiteit

Vind je het leuk om mee te spelen? Of een speeldag te organiseren? Of buiten les te geven zodat kinderen spelenderwijs leren? Meld je dan aan voor een van onze activiteiten:

 • Power of Play

  Power of Play

  Met de Power of Play maken leerlingen uit de midden-en bovenbouw hun eigen speelmateriaal en worden speelactiviteiten gedaan met focus op samenwerken en respect. Wil jullie school dit schooljaar ('19/'20) ook meedoen? Deelname is gratis en aanschaf van materialen is niet nodig.

  Meer informatie

 • De Nationale Buitenlesdag

  De Nationale Buitenlesdag

  Het is alweer tijd voor de VIJFDE editie van de Nationale Buitenlesdag op 7 april 2020. En daar zijn wij super trots op. Meer dan 350.000 kinderen gaan met hun meester en juf beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace doen. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren!

  Meer informatie

 • De Buitenspeeldag

  De Buitenspeeldag

  12 juni

  Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 12 juni 2019 maken we van Nederland weer één grote speelplek! Doe je dit jaar ook mee?

  Meer informatie

 • Jantje's speelambassadeurs!

  Jantje's speelambassadeurs!

  Word jij blij van een potje apenkooien, slijm maken, een skelterrace of zandkastelen bouwen? Ben je tussen de 16 en 25 jaar oud en woon je in regio Ede? Word Speelambassadeur van Jantje Beton!

  Meer informatie

 • NK Stoepranden

  NK Stoepranden

  22 september

  Jantje Beton organiseerde in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In 30 gemeenten in het hele land werden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseerde, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vond plaats op zondag 22 september 2019. Finalisten uit alle gemeenten streden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

  Meer informatie

Alle activiteiten

  Sfeerbeeld van een meisje op een klimrek tegen een onscherpe achtergrond waarin andere spelende kinderen te zien zijn

  Voor speeltips, word lid van de Speelbeweging

  De Jantje Beton Speelbeweging telt meer dan 4.000 leden. Via de Speelbeweging krijg je maandelijks speeltips, interessante speelweetjes en stoer speelverhalen! Meer weten?

  Naar de Speelbeweging

Ik wil een speelidee realiseren

Heb jij een tof idee om samen met andere kinderen te spelen? Kijk dan hier hoe je hier geld voor kunt vragen aan Jantje Beton. Wie weet wordt jouw droom waar?

Meer over geld om te spelen
Ik wil een speelplek redden of maken

Wil je zelf een plek maken om te spelen? Of dreigt er een speelplek te verdwijnen? Kijk dan hier welke stappen je moet nemen om een speelplek te maken of behouden.

Aan de slag
Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.