Ga naar de inhoud van deze pagina.

Samenspeelfonds

Samenspeelfonds

Vanuit het SamenSpeelFonds helpen we speeltuinen bij het geschikt maken van hun speelplek voor kinderen met een handicap. Zodat alle kinderen volop samen kunnen buitenspelen.  

Voor kinderen met een handicap is samen buitenspelen niet vanzelfsprekend. Negen van de tien speelplekken zijn niet toegankelijk voor hen. Hoe kunnen ze dan vriendjes maken in hun buurt? Ze voelen zich buitengesloten en alleen.

Deze negatieve ervaringen dragen zij de rest van hun leven met zich mee. Hier is een wereld te winnen. Een geschikte speeltuin is geen luxe: elk kind moet kunnen buitenspelen! 

Over het SamenSpeelFonds

Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind richten samen het SamenSpeelFonds op.

Ons gezamenlijke doel is dat álle kinderen, met en zonder handicap, volop samen kunnen buitenspelen. Voor eind 2025 willen we in elke gemeente in Nederland tenminste één toegankelijke en inclusieve samenspeelplek realiseren. Dankzij een prachtige bijdrage van de Postcode Loterij en de steun van donateurs komt deze droom dichterbij.  

Sinds de start in 2022 zijn al meer dan tientallen speelplekken geschikt gemaakt, waardoor honderden kinderen met een beperking niet langer toekijken hoe andere kinderen plezier maken.

Doneer nu
We helpen kinderen als Milou

Zoals in de gemeente Bergeijk, waar de twaalfjarige Milou met het idee kwam voor een inclusieve speelplek. Door een stofwisselingsziekte zit Milou in een rolstoel en weet uit eigen ervaring hoe ontzettend naar het is als je niet mee kunt doen:

“Ik liep in alle speeltuinen altijd vast in het zand. Ik wilde daarom een speeltuin waar iedereen kan spelen. Dus voor alle kinderen én volwassenen met een rolstoel of andere beperking om samen te kunnen spelen. Die komt er nu!” 

Speeltuineigenaren kunnen bij het fonds een aanvraag doen voor een bijdrage, maar we helpen ook met onze kennis en ervaring. 

Meer over het Samenspeelfonds

Help jij mee?

Zodat wij samen kunnen spelen? Er zijn te weinig speelplekken voor ons.