Ga naar de inhoud van deze pagina.

Gezonde schoolpleinen

Gezonde schoolpleinen

We helpen scholen en gemeenten om van hun saaie schoolpleinen een uitdagende plek te maken. Zodat iedereen er fijn kan buitenspelen en leren tijdens de pauze en de les, maar ook na schooltijd.

Spelen prikkelt je fantasie

Zoiets kleins en simpels als buitenspelen, speelt een grote rol in het leven van opgroeiende kinderen. Als kinderen spelen, ontstaat een wereld waarin alles kan. Ze verleggen grenzen, leren door vallen en opstaan. Samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken. Wie is er niet groot mee geworden?  

Misschien weet je het zelf nog: samen met vriendjes op het klimrek, doen alsof je op een schip op een woelige zee zit met haaien! Val je eraf, dan word je opgegeten en ben je af. Je fantasie is oneindig, maar soms heb je extra prikkels nodig.

Helaas komen we bij scholen veel te vaak saaie schoolpleinen tegen, met grijze tegels en een enkel versleten speeltoestel. Plekken waar, op de pauze na, geen kind te vinden is.

Uitdagende en groene schoolpleinen voor alle kinderen!

Jantje Beton wil veel meer plekken waar álle kinderen heerlijk kunnen spelen en leren tijdens de pauze, de les, maar ook na schooltijd. Schoolpleinen met veel bomen, planten en klauterbanen waar kinderen anders kunnen bewegen.

Met steun van donateurs helpen we scholen en gemeenten om hun schoolpleinen aan te pakken. Dat doen we door ook goed naar de kinderen te luisteren, zij zijn immers de experts.

Zo maakten we al meer dan 1.000 uitdagende en groene schoolpleinen mogelijk voor duizenden kinderen. 

Dankzij de steun van onze donateurs en het ministerie van VWS werken we aan nog meer uitdagende schoolpleinen, waar alle kinderen uit de buurt ook na schooltijd samen kunnen buitenspelen en zich kunnen ontwikkelen.   

Doneer nu

Help mee

Vind je ook dat er meer uitdagende schoolpleinen moeten komen?