Ga naar de inhoud van deze pagina.

Lobby

Lobby

We vragen gemeenten en landelijke overheid bijvoorbeeld om hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om beheerde speeltuinen. Veel hebben het moeilijk. Om te voorkomen dat steeds meer speeltuinen verdwijnen, gaan we het gesprek aan. Jij kunt meehelpen door ons manifest te tekenen. 

Jantje Beton in gesprek met gemeenten en landelijke overheid

Als we nu niet ingrijpen, verliezen we een generatie aan binnenzitten. Lobby is daarom van levensbelang. We voeren bijvoorbeeld gesprekken met gemeenten over een buitenspeelnorm. We overtuigen de landelijke overheid van het belang van Gezonde Buurten. Met hun financiële steun creëren we samen met bewoners groene plekken in hun buurt waar iedereen kan spelen en elkaar ontmoeten. 

En we pleiten voor een speeltuinwet om te voorkomen dat speeltuinen verdwijnen. Uit recent onderzoek blijkt de harde waarheid dat 27% van de georganiseerde speeltuinen de komende jaren ernstig in de problemen komt. Als we niets doen, sluiten zij voorgoed hun poorten. Dat mogen we niet laten gebeuren. 

“Het is vijf voor twaalf! Als we nu niet ingrijpen, zullen veel speeltuinen verdwijnen. De gevolgen zijn niet te overzien. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen voor de speeltuin!”

Dave Ensberg-Kleijkers - Directeur Jantje Beton

Dave Ensberg-Kleijkers

Directeur Jantje Beton

Oproep!

Word vrijwilliger, donateur, samenwerkingspartner én teken ons manifest. De speeltuin is door de belangrijke buurtfunctie van en vóór ons allemaal! Ook de overheid heeft een verantwoordelijkheid. Er moet een speeltuinwet komen om te voorkomen dat de speeltuinen worden opgeheven.