Ga naar de inhoud van deze pagina.

Jantje Beton Prijs

Jantje Beton Prijs

Wie mag zich twee jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen? Met de Jantje Beton Prijs stimuleren we gemeenten om meer goede buitenspeelplekken te creëren, voor alle kinderen.

Over de Jantje Beton Prijs

Lang niet alle gemeenten hebben goede buitenspeelplekken voor alle kinderen in de buurt. Zo zijn de meeste speeltuinen niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Ook zijn er onvoldoende uitdagende en veilige speelplekken. Om de gemeenten te stimuleren dit te veranderen, reiken we tweejaarlijks de Jantje Beton Prijs uit.  

Buitenspelen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Kinderen hebben een eigen plek nodig waar zij zich ontwikkelen en vrij kunnen spelen. Ze krijgen er sociale vaardigheden en veerkracht, belangrijk voor de rest van hun leven!   

Volwassen en kinderjury Jantje Beton Prijs

De volwassen- en kindervakjury beoordeelt de inzendingen van de gemeenten aan de hand van de tien Jantje Beton criteria voor goed speelruimtebeleid.

De kinderjury (Jurre, Jille, Jari en Tessa) kiest uiteindelijk welke gemeente zich twee jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen.

En de winnaar is....

Onze vakjury nomineerde in 2023 de gemeenten Gouda, Nijmegen en Rijswijk.

Onze beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix mocht de Jantje Beton Prijs feestelijk overhandigen aan de winnaar: Gemeente Gouda, die zich twee jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen.

De prijs is mogelijk gemaakt door gebiedsontwikkelaar AM. 

Gouda winnaar van Jantje Beton Prijs 2023!