Ga naar de inhoud van deze pagina.

Verbeteren speelplekken

Verbeteren speelplekken

Met de steun van donateurs helpen we basisscholen, speeltuin- en buurtverenigingen die hun speelplek willen opknappen. Zij missen vaak de tijd, kennis en het geld dat daarvoor nodig is. Samen zorgen we voor uitdagende en vooral veilige speelplekken voor alle kinderen in de buurt.

Te veel saaie speelplekken

Nederland heeft te weinig speelplekken voor kinderen. De plekken die er zijn, zijn vaak saai, hebben oude of versleten speeltoestellen en zijn onveilig.

Daardoor spelen kinderen weinig buiten. Dat maakt hen alleen en kwetsbaar. We dreigen een generatie te verliezen aan binnenzitten, terwijl buitenspelen voor kinderen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. 

“Buitenspelen is superleuk, ik doe dit iedere dag. Ik ga vaak naar de speeltuin tegenover ons huis. Gezellig met kinderen uit de buurt.”

Floris (9 jaar)

Wij maken uitdagende en veilige speelplekken

Jantje Beton zorgt er met de steun van donateurs voor dat bestaande speelplekken (weer) uitdagend, inspirerend en vooral veilig worden. Dat doen we door speeltuinverenigingen, buurtverenigingen en basisscholen die hun speelplek willen opknappen te helpen.

Zij wíllen vaak wel een betere speelplek, maar missen de tijd, kennis en geld dat daarvoor nodig is. Samen maken we een plan en dragen bij aan de aanschaf van materialen en speeltoestellen. Hierbij letten we extra op genoeg variatie in speeltoestellen en gebruik van natuurlijke materialen.

Uiteraard betrekken we de kinderen erbij en moet het plan voor de hele buurt iets opleveren.

Doneer nu

Help mee

Gun jij kinderen ook een fijne plek om te spelen?