Ga naar de inhoud van deze pagina.
Buuurtspeelcoach Anne over problemen rondom buitenspelen - Jantje Beton

Buitenspeelcoaches

Buitenspeelcoaches

De buitenspeelcoach leert kinderen allerlei spelletjes en ze maken vrienden in hun buurt. Door het opleiden en inzetten van coaches zorgen we ervoor dat meer kinderen vaker buitenspelen en afspreken.    

Kinderen weten niet meer hoe ze moeten buiten spelen

De huidige generatie kinderen is niet meer gewend om vrij buiten te spelen. Jonge kinderen ontmoeten hun vriendjes niet meer spontaan op straat. Meiden en jongens zitten urenlang binnen achter hun laptop of op hun telefoon. De drempel wordt steeds hoger om de stap naar buiten te zetten.

Te lange tijd alleen binnenspelen, leidt tot mentale en lichamelijke gezondheidsproblemen als depressie en overgewicht, en belemmert de sociale ontwikkeling. Door het opleiden en inzetten van buitenspeelcoaches kunnen we het tij keren! Zo laten we kinderen weer ervaren hoe leuk vrij buitenspelen is.  

We halen kinderen weer naar buiten

Met de steun van donateurs kunnen we professionals, zoals buurtsportcoaches en jeugdwerkers, met een tweedaagse training opleiden tot buitenspeelcoach. We leren hen vooral in te haken op wat de kinderen zelf willen doen en waar ze dat willen doen.

Door er te zijn en aan te moedigen, zorgt de buitenspeelcoach voor een veilige, vertrouwde speelplek waar kinderen hun eigen spel kunnen maken. En dat vaker blijven doen, ook zonder buitenspeelcoach!

Komende jaren willen we honderden professionals opleiden die door het hele land worden ingezet. Zo geven we spelen terug aan de kinderen en halen we ze naar buiten.  

Help je mee?

Met jouw donatie draag je bij aan trainingen voor professionele buitenspeelcoaches. Waarmee kinderen ook in jouw buurt gezonder en gelukkiger opgroeien.