Ga naar de inhoud van deze pagina.

Gezonde buurten

Gezonde buurten

Samen met kinderen en volwassenen maken we fijne, groene plekken in buurten. In een Gezonde Buurt komt alles samen. Kinderen kunnen er veilig buitenspelen, buren ontmoeten elkaar en iedereen komt er tot rust.

Geen ruimte om buiten te spelen!

Na school direct door naar buiten en met rode wangen nog net op tijd voor het avondeten. Helaas is buitenspelen niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger.  

Het klinkt onvoorstelbaar, maar in heel veel Nederlandse buurten is geen ruimte voor kinderen om buiten te spelen. Er zijn simpelweg te weinig speelplekken. Overal liggen stoeptegels en straatstenen, er is geen groen of een braakliggend stukje land te bekennen. Kinderen spelen noodgedwongen tussen geparkeerde auto’s, wat zorgt voor onveilige situaties en overlast.

Daarom spelen veel kinderen maar binnen, vaak achter een schermpje. Ze missen daardoor het contact met kinderen uit hun buurt en de beweging die nodig is voor een gezond en gelukkig leven.

Groene plekken voor iedereen

Jantje Beton wil voor alle kinderen een gezonde buurt. Met jouw steun kunnen we dat realiseren. Daar profiteren niet alleen de kinderen van, het is goed voor iedereen die er woont.

We betrekken daarom kinderen en volwassenen om een groene plek te creëren. Samen met hen maken we een fijne plek waar kinderen veilig kunnen spelen en buren elkaar ontmoeten en tot rust komen.

Doneer nu

In een Gezonde Buurt komt alles samen. Zo wordt het echt een plek van de buurt, die gebruikt wordt en waarbij iedereen zich betrokken voelt. 

De afgelopen jaren ontwikkelden we al tientallen Gezonde Buurten, zoals in de gemeentes Weert, Meierijstad, Leiden, Nijmegen, Enschede, Amsterdam Zuidoost, Eindhoven en Veendam.

Dit doen we samen met onze betrokken donateurs, IVN Natuureducatie en JOGG.

Meer over Gezonde Buurten

Geef geld

Wil je ook dat kinderen speelruimte krijgen?