De buitenspeeldag was een groot succes! Tot volgend jaar!

10 juni 2020 (afgelopen)

De Buitenspeeldag

Buitenspelen is super belangrijk, ook nu! Daarom organiseerden kinderzender Nickelodeon en Jantje Beton ook dit jaar weer de nationale Buitenspeeldag. Deze 13e editie was een historische dag. Wij riepen alle kinderen op om woensdagmiddag 10 juni buiten te spelen en daar werd goed naar geluisterd! Op woensdag 9 juni organiseren wij weer alle kinderen in Nederland op om naar buiten te gaan om te spelen. Begin april volgt meer informatie.

BEREID JE ALVAST VOOR MET DEZE LEUKE SPEELTIPS

Play
 • Maak je eigen racebaan

  Ga dan met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken een racebaan op de stoep. Laat je fantasie gaan, alles kan. Het is tenslotte jullie fantasie-racebaan! Pak je autootjes en maak er een heuse race van!

 • Water parcours

  Leuk voor op een warme dag! Maak een leuk water parcours met hindernissen of een slalom met aan het eind een emmer. Zet een bakje water op je hoofd en lopen maar! Hoeveel water heb jij nog over aan het eind?

 • En: scoren maar!

  In een oud laken of stuk karton knip je verschillende figuren. Onder de figuren zet je de score met een dikke zwarte stift. Probeer de bal door de figuren te schieten. Wie de meeste punten scoort na drie keer, wint!

 • Maak je eigen grote bellenblaas stok

  Zoek grote stokken en een stuk touw met een ringetje eraan. Doe het touw dubbel en knoop het aan de uiteinden van de stokken vast. Doop het in het sop en tover de mooiste grote bellen.

 • Stoepranden

  Gooi de bal op de stoeprand van de tegenstander. Je verdient punten als je op de rand gooit en de bal terugrolt of -stuit naar jouw helft. Wie als eerste 15 punten heeft gehaald wint!

 • Melig spel

  Nodig: lekkernijen die tegen water kunnen, een bak met water en een bak met meel. Probeer met je handen op de rug iets uit de bak met water te halen. Gelukt? Hup, naar de volgende bak, maar dan verstopt in meel.

 • Mission (im)possible!

  Het enige wat je nodig hebt, is een lang stuk touw. Span het touw van schutting naar tuinbank, kriskras door elkaar en op verschillende hoogten. Klaar? Tijd voor actie! Wurm je erdoorheen zonder de lijnen te raken!

 • Spijkerpoepen

  Zet een aantal lege flessen neer en bind een lang koord om je heupen met aan de onderkant een spijker. Nu is het de bedoeling om de spijker als eerste in het flesje te krijgen door naar beneden te zakken.

 • Maak je eigen modderput

  Heb je nog een zandbak staan of een oud opblaasbadje? Dan kun je die nu mooi hergebruiken voor de modderput. Doe wat aarde in de zandbak of het opblaasbad en voeg er lekker veel water aan toe. Kliederen maar!

Bekijk alle speeltips

LatestCreated with Sketch.

Laten we vieren dat we buiten mogen spelen

Play
Doneren