Wat wil je weten?

Deze vragen worden het meest gesteld. Mocht er een vraag ontbreken, laat het ons weten via buitenspeeldag@jantjebeton.nl

 • De Buitenspeeldag van initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon is de grootste buitenspeelactie van Nederland. Tijdens de Buitenspeeldag worden in heel Nederland straten afgesloten en plekken omgetoverd tot speelplek. In 2020 is de Buitenspeeldag op woensdag 10 juni.

 • In 2020 is de Buitenspeeldag op woensdag 10 juni. Op die dag willen wij van heel Nederland één grote speelplek maken!

 • Tot en met woensdag 10 juni is het mogelijk om een activiteit aan te melden.

 • Mocht het aanmelden op de website niet lukken, of wil je je aanmelding achteraf nog wijzigen, neem dan contact met ons op via buitenspeeldag@jantjebeton.nl

 • Binnenkort volgt er meer informatie

 • Wat goed dat jullie met meerdere organisatoren op dezelfde locatie een acitviteit organiseren! Op het aanmeldformulier kan je bij de omschrijving aangeven dat je met meerdere organisatoren de activiteit organiseert. Door je samen sterk te maken om kinderen buiten te laten spelen, wordt de Buitenspeeldag een nog groter succes. Stem onderling af wie de contactpersoon is en zorg dat een van de organisatoren zich opgeeft.

 • Dit is geen enkel probleem. Er kunnen prima meerdere activiteiten naast elkaar georganiseerd worden. 

 • De regelgeving kan verschillen per gemeente. Bedenk bij elke activiteit die je opzet, welke regelgeving er van toepassing is. Voor een straatactiviteit is een vergunning nodig die je 6 tot 8 weken van tevoren moet aanvragen bij je gemeente.

 • Ja, want ook in de regen kun je leuke spelletjes spelen. De kans bestaat dat geplande activiteiten letterlijk in het water vallen. Bedenk dus altijd een regenalternatief. 

 • Nee, wie deelneemt aan de Buitenspeeldag is zelf verantwoordelijk voor de kosten van de activiteiten die hij of zij organiseert in het kader van de Buitenspeeldag. Je kunt natuurlijk de middenstand of bedrijven benaderen voor sponsoring. Ook stellen sommige gemeenten en welzijnsorganisaties een bijdrage beschikbaar.  Kinderen kunnen wel bij Jantje Beton geld vragen voor een speelidee.>> Meer info

 • Op 10 juni willen wij van Nederland de grootste speelplek van Nederland maken.  Door je activiteit op 10 juni te organiseren kan je profiteren van de promotie vooraf en de media aandacht voor alle activiteiten op de dag zelf!

  Mocht je toch de Buitenspeeldag op een andere datum organiseren, geef dit dan aan het invullen van het aanmeldformulier. De afwijkende datum wordt kenbaar gemaakt in de landkaart waar alle Buitenspeeldag activiteiten worden vermeld. 

 • De Straatspeeldag is opgegaan in de Buitenspeeldag. Nickelodeon heeft samen met Jantje Beton de handen ineengeslagen om de jaarlijkse Buitenspeeldag te organiseren.

 • Ja, hiervoor moet je ongeveer 6 tot 8 weken van tevoren een vergunning aanvragen bij je gemeente.

 • Kijk op de website van je gemeente voor meer informatie.

 • De verzekering van iedereen die meedoet aan de Buitenspeeldag, van organisator tot deelnemer, is de verantwoordelijkheid van de organisatie van een lokale activiteit. In de meeste gemeenten zijn vrijwilligers en hun organisaties via de gemeentelijke vrijwilligersverzekering al verzekerd voor aansprakelijkheid en in veel gevallen hebben vrijwilligersorganisaties zelf (ook) een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers. Kijk je polis er op na of informeer bij je verzekeringsmaatschappij of de gemeente of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens de Buitenspeeldag!

  Mocht je tijdens de Buitenspeeldag een groot evenement organiseren, dan kun je wellicht beter een evenementenverzekering afsluiten. Informeer hiernaar bij je verzekeringsmaatschappij. 

  De initiatiefnemers van de Buitenspeeldag (Nickelodeon en Jantje Beton) zijn niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens de Buitenspeeldag. De verantwoordelijkheid ligt bij de organisatoren.

 • We gebruiken je gegevens om je activiteit te registreren, om je het spandoek en om je een evaluatie toe te sturen. Daarnaast bewaren we je gegevens zodat we je ook komende jaren weer op de hoogte kunnen houden van de Buitenspeeldag. Wil je deze mails liever niet (meer) ontvangen? Mail dan naar buitenspeeldag@jantjebeton.nl Lees ook privacy statement voor meer informatie.

Doneren
Ja, ik steun buitenspelen
Periode
Bedrag
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.