De buitenspeeldag was weer een groot succes.
Bedankt en tot volgend jaar!

De Buitenspeeldag

Ieder jaar organiseren Jantje Beton & Nickelodeon de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: spelen! De datum voor de Buitenspeeldag 2022 wordt binnenkort bekend gemaakt...

Meedoen aan de Buitenspeeldag?

Volg deze drie stappen!

 • Heb je de posters al gezien? Dit jaar doen we met de Buitenspeeldag een Poster Walk! Je gaat dus tijdens de Buitenspeeldag lekker buitenspelen én op zoek naar de posters. Hier staan allerlei speeltips op, uitgelegd door jouw favoriete Nickelodeon characters. Spot jij ze allemaal tijdens de Buitenspeeldag?

 • Check alvast alle uitdagende speeltips op onze website om inspiratie op te doen voor jouw Buitenspeeldag. Zo kun je na de Poster Walk nog lekker buiten blijven spelen.

 • Schakel op woensdag 9 juni de televisie uit, leg je telefoon weg en ga lekker buitenspelen! Trommel al je vrienden en de kinderen in de buurt en ga op zoek naar de Buitenspeeldag posters!

Speeltips

 • Stoepranden

  Gooi de bal op de stoeprand van de tegenstander. Je verdient punten als je op de rand gooit en de bal terugrolt of -stuit naar jouw helft. Wie als eerste 15 punten heeft gehaald wint!

 • Ballon spelen

  Zoek een paar stevige takken van gelijke lengte. Bind ze aan elkaar vast met touw. Maak dan van twee stukken stevig karton de bovenkant van het tennisracket en plak deze aan het touwenbundeltje vast met tape. Blaas een ballon op en spelen maar!

 • Zoek de verschillen

  Wist je dat je buiten ook ‘zoek de verschillen’ kunt spelen? Zoek een leuke plek uit met losse dingen of leg allemaal speelgoed neer. Vervolgens doet een iemand zijn ogen dicht en gaat de ander een paar items verwijderen. Het spel kan beginnen. Zie jij wat er anders is?

Bekijk alle speeltips

Group 10Created with Sketch.

Zo ziet de buitenspeeldag eruit

Het begin van de Buitenspeelweek

Dit jaar maakt de Buitenspeeldag onderdeel uit van de Buitenspeelweek! De Buitenspeeldag is het startschot van een week vol activiteiten voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd door Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier instituut.

Doneren