Wat wil je weten?

Al onze antwoorden op jouw vragen. Heb je aanvullende vragen? Laat het ons weten via loterij@jantjebeton.nl

Algemene informatie

 • Voor vragen of meer informatie staat het Loterijteam graag voor je klaar!

  Jantje Beton Loterij
  Arthur van Schendelstraat 550
  3511 MH Utrecht
  T: 030 2427 263 
  E: loterij@jantjebeton.nl

 • De Kleine Jantje Beton Loterij start in mei van het kalenderjaar. Leerlingen van scholen gaan tijdens twee actieperiodes op pad:

  Mei/juni:
  18 mei t/m 1 juni langs de deuren
  18 mei t/m 30 juni - online > 'Tikkie jij bent 'm!'

  September/oktober
  14 t/m 28 september langs de deuren
  14 september t/m 31 oktober - online > 'Tikkie jij bent 'm!'

 • Er is één trekking per jaar. De trekking van de Jantje Beton Loterij 2022 is gehouden op donderdag 1 december te Utrecht.

 • Samen met enkele andere goede doelen is Jantje Beton onderdeel van Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen (SNL). De SNL heeft een deelnemersreglement waar ook Jantje Beton zich aan dient te houden bij het organiseren van een Loterij. De Kanspelautoriteit en SNL  houden goed in de gaten dat de Jantje Beton Loterij voldoet aan de voorwaarden verbonden aan de vergunning tot het houden van loterijen.
  >> Lees het deelnemersreglement van de SNL


 • Leerlingen kunnen met deze actie nu ook lootjes verkopen aan iedereen die verder weg woont. Het kopen van een lootje gaat heel makkelijk en snel in 4 stappen:

  1. Scan de QR of ga naar de lootjespagina. Selecteer die toffe school die jij wilt steunen en ga verder (alleen tijdens de actieperiodes).

  2. Tikkie jij bent ‘m! Vul je gegevens in, kies het aantal lootjes dat je wilt kopen. Betaal via Tikkie en klaar! 50% is voor de school. En 50% is voor Jantje Beton.

  3. Maak kans op leuke prijzen. Per e-mail ontvang je jouw persoonlijke lotnummer(s). Daarmee maak je kans op hele leuke prijzen. Zie www.jantjebeton.nl/lot

  4. Trekking. Na de trekking kun je kijken of je één van de leuke prijzen hebt gewonnen. Check de lotenchecker.

  Je kunt uitsluitend een lootje kopen voor scholen die deelnemen aan De Kleine Jantje Beton Loterij.

 • Tijdens de Kleine Jantje Beton Loterij halen (school)kinderen door het hele land geld op voor buitenspeelmogelijkheden! Dit doen ze door lootjes te verkopen aan buren, familie of andere bekenden. Lootjes verkopen kan aan de deur of via de QR-code. 

Lotenkopers

 • Een lootje van De Kleine Jantje Beton Loterij kost € 3. Daarvan is € 1,50 is voor de school om bijvoorbeeld het schoolplein mee opknappen. De andere helft gaat naar de projecten van Jantje Beton. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities.

 • Om te zien of je prijs hebt, kun je na de trekking op donderdag 1 december 2022 naar de pagina ‘Uitslag en prijzen’ om jouw lotnummer in te vullen. Zo weet je direct of en welke prijs je hebt gewonnen. 

  Op dit moment kun je alleen de lotnummer van 2021 nakijken. De winnende lotnummers vind je ook op de Trekkingslijst 2021.


 • Super leuk!  Je hoeft helemaal niets te doen. Je ontvangt de prijs namelijk automatisch per post. Op de machtiging of op de website heb je je adresgegevens opgegeven.

 • Ja, zo lang je woonachtig bent in Nederland. Dan heeft Jantje Beton wel je BIC-nummer nodig. Meespelen? Vul de machtiging in en stuur aanvullend een e-mail met je naam, het IBAN-nummer en de bijbehorende BIC-code aan het Loterijteam. Let op, speel bewust 18+.

 • Leerlingen kunnen met deze actie nu ook lootjes verkopen aan iedereen die verder weg woont. Dat kan natuurlijk wel alleen tijdens de actieperiodes in mei/juni en september. Het kopen van een lootje gaat heel makkelijk en snel in 4 stappen:

  1. Scan de QR of ga naar de lootjespagina. Selecteer die toffe school die jij wilt steunen (of kies voor Jantje Beton) en ga verder (alleen tijdens de actieperiodes).

  2. Tikkie jij bent ‘m! Vul je gegevens in, kies het aantal lootjes dat je wilt kopen. Betaal via Tikkie en klaar! 50% is voor de school. En 50% is voor Jantje Beton. Of 100% voor Jantje Beton als je daarvoor kiest.

  3. Maak kans op leuke prijzen. Binnen drie weken ontvang je jouw persoonlijke lotnummer(s) per e-mail. Daarmee maak je kans op hele leuke prijzen. Zie www.jantjebeton.nl/lot

  4. Trekking. Na de trekking kun je kijken of je één van de leuke prijzen hebt gewonnen. Check de lotenchecker.

  Je kunt uitsluitend een lootje kopen voor scholen die deelnemen aan De Kleine Jantje Beton Loterij of 100% voor Jantje Beton.

 • Heb je een machtiging ingevuld en is het bedrag van je rekening afgeschreven? Dan vind je jouw lotnummer(s) op je rekeningafschrift.

  Online via de Tikkie jij bent 'm! actie een lootje gekocht? Dan heb je een e-mail ontvangen met jouw lotnummer(s).

  Niet gevonden? Het Loterijteam helpt je graag via loterij@jantjebeton.nl

Deelnemende scholen

 • Bij Jantje Beton zijn we gek op (buiten) spelen en daar wordt de opbrengst aan besteed. Doen jullie dat ook? Leuke skippyballen of een spannend nieuw speeltoestel voor op het schoolplein zijn mooie voorbeelden. Een super gaaf uitje met de klas mag natuurlijk ook.

 • Via de nieuwsbrief die de coördinator van de Kleine Jantje Beton Loterij ontvangt is het heel makkelijk om gegevens te wijzigen. Geen e-mail bij de hand? Stuur dan een e-mail naar het Loterijteam met de gegevens die gewijzigd zijn. > loterij@jantjebeton.nl

 • Tot twee weken voor de start van de actieperiode is het mogelijk om de school kosteloos via e-mail of telefoon af te melden. Meld de school zich korter van tevoren af? Dan is Jantje Beton genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen.

 • Leerlingen kunnen met deze actie lootjes verkopen aan iedereen die verder weg woont. Of aan de deur door de QR-code te laten scannen. Ouders kunnen hun kinderen hierbij helpen door iedereen die ver(der) weg woont via Whatsapp of Social media aan te tikken om een lootje te kopen via Tikkie. Wat een lotenkoper doet in vier stappen:

  1. Scant de QR of gaat naar de lootjespagina. Selecteert jouw toffe school en gaat verder. (alleen mogelijk tijdens de actieperiodes)

  2. Tikkie jij bent ‘m! Vult zijn/haar gegevens in en kiest het aantal lootjes om te kopen. Vervolgens alleen nog betalen en klaar! 

  3. Maakt kans op leuke prijzen. De lotenkoper ontvangt per e-mail zijn/haar persoonlijke lotnummer(s). Daarmee maken ze kans op hele leuke prijzen. Zie www.jantjebeton.nl/lot

  4. Trekking. Na de trekking kijkt de lotenkoper of hij/zij één van de leuke prijzen heeft gewonnen. Check de lotenchecker.

 • Scholen die in mei lootjes hebben verkocht ontvangen na de zomervakantie in september de helft van de opbrengst. De deelnemende scholen van september ontvangen de week voor de kerstvakantie de helft van de opbrengst.

Doneren