Top 3 nominaties Jantje Beton Prijs 2023 bekend

Nieuws — 25 april 2023

Onze vakjury nomineert Gouda, Nijmegen en Rijswijk tot de top 3 meest speelvriendelijke gemeentes. De uiteindelijke winnaarwordt op 22 mei bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in Leiden. 

Op 22 mei 2023 wordt voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De prijs wordt mogelijk gemaakt door AM gebieds- en vastgoedontwikkeling. Uit alle inzendingen die we dit jaar ontvingen, zijn de gemeentes Gouda, Nijmegen en Rijswijk door onze vakjury - onder voorzitterschap van Marie╠łtte Hamer - genomineerd voor de top 3.

Kinderjury

Kanshebbers Gouda, Nijmegen en Rijswijk gaan door naar de kinderjury. Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat de stem van de kinderen gehoord wordt bij de verkiezing voor de meest speelvriendelijke gemeente. Onze kinderjury wordt dit jaar gevormd door deze 4 kinderen: Tessa (13) en Jari (16): zij vertegenwoordigen onze kinderadviesraad De Buitenspelers. En Jurre (10) en Jille (12): zij vertegenwoordigen hun gemeente Leiden, de winnende gemeente van de Jantje Beton Prijs in 2021.

Uitreiking

Op 22 mei 2023 maakt de kinderjury tijdens de feestelijke uitreiking bekend welke van de 3 gemeentes zich twee jaar lang meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen. We wensen onze kinderjury Tessa, Jari, Jurre en Jille veel succes met het kiezen van de winnaar!