Jury Jantje Beton Prijs bekend

Nieuws — 24 maart 2023

Vakjury en kinderjury kiezen samen meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Op 22 mei wordt voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de winnende gemeente.

Op 22 mei 2023 wordt voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De prijs wordt mogelijk gemaakt door AM. Uit de 7 beste inzendingen wordt door een vakjury én kinderjury samen de winnaar gekozen. Deze winnaar mag zich twee jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen.

Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton): “Bij het samenstellen van de vakjury vinden we het belangrijk om verschillende invalshoeken vertegenwoordigd te krijgen. We zijn erg trots op de deskundigheid in deze vakjury. Door ook een kinderjury aan te stellen, zorgen we dat ook de stem van de kinderen wordt gehoord. We verwachten met deze combinatie tot een goede afweging te kunnen komen welke gemeente de prijs het meest verdient.”

De vakjury wordt voorgezeten door Mariëtte Hamer ambassadeur van Jantje Beton en Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweldDe jury bestaat verder uit Mathieu Gielen (universitair docent en onderzoeker 'Ontwerpen voor het spelende kind' TU Delft), Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM gebieds- en vastgoedontwikkeling), Sanne de Vries (lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving bij de Haagse Hogeschool), Gerben Helleman (stadsgeograaf en onderzoeker op het gebied van ‘speelruimte’), Froukje Hajer (voorzitter van het Platform Ruimte voor de Jeugd en vrijetijdspedagoog), Leonard Geluk (algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten), Suzanne van Ginneken (Eigenaar Speelnatuur en expert natuurlijk spelen) en Saskia van Hoore (beleidsadviseur buiten spelen gemeente Leiden, gastjurylid als winnaar van de vorige editie).

Meer informatie > Jantje Beton Prijs - Jantje Beton