Tijdens de Buitenspeeldag op 8 juni maken wij samen van héél Nederland één grote speelplek!

Persbericht — 21 april 2022

Utrecht, 21 april 2022 – Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Samen met alle lokale organisatoren gaan we er een groot Buitenspeelfeest van maken. Iedereen kan zich weer aanmelden voor de Buitenspeeldag 2022! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni buiten kunnen spelen. Help mee om van deze editie een groot succes te maken! Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl

Spelen is superbelangrijk

Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag en roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag activiteit te organiseren. Doe je dit jaar ook mee? 

Wie vindt buitenspelen nou niet leuk?! Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

Organiseer een Buitenspeeldag 

Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een sjoeltoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, ga hutten bouwen of zorg voor een stoepranden toernooi. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen. Meld nu je activiteit aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij'-spandoek (beperkte voorraad: op=op). Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is. Leuk toch?

Persfoto: klik hier

Doneren