Meer dan 100 kinderen doen mee aan landelijke finale NK Stoepranden 2023!

Persbericht — 14 september 2023

Kinderen en jongeren uit het hele land strijden op zondag 17 september bij de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de titel. 

Jantje Beton organiseert zondag voor de zevende keer de finale van Nederlands Kampioenschap Stoepranden. De Gemeente Den Haag, die al tientallen jaren stoeprandactiviteiten organiseert, is superblij dat zij dit jaar in het Zuiderpark de finale organiseren! Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.  

Eerder dit jaar zijn in heel het land 70 voorrondes georganiseerd door lokale organisaties. Meer dan 20.000 kinderen deden daaraan mee. De winnaars gaan op voor de finale. Het populaire buitenspel stoepranden wordt al decennia met veel plezier op straat gespeeld door zowel jong en oud. Bij Jantje Beton is het motto: elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag! ’’Zo’n 300.000 kinderen spelen nauwelijks of nooit buiten, terwijl dat zó belangrijk voor ze is,’’ zegt Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton). ’’Met onze activiteiten, waaronder het NK Stoepranden, hopen we zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om lekker buiten te spelen en te bewegen.’’ 

Ook hoofdsponsor Univé zet zich al jaren in om kinderen in beweging te krijgen. Jellie Ponne, Univé: ’Als Supporter van Sport stimuleert Univé sport en bewegen. En dit begint natuurlijk bij de kinderen. Door ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met sport en bewegen. Alle projecten van Jantje Beton, in het bijzonder het NK Stoepranden, zijn mooie voorbeelden hoe we kinderen in beweging kunnen krijgen. Zowel op scholen als in wijken. Hier dragen we graag ons steentje aan bij.’’ 

De wedstrijddag wordt om 11.40 uur geopend door de directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg-Kleijkers, waarna de kinderen officieel van start gaan. Iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen en mee te doen met één van de andere activiteiten.  

Details van de landelijke finale NK Stoepranden: 

Persfoto:

Foto finale NK Stoepranden

Aftermovie NK Stoepranden 2022