Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden, waarna de landelijke finale in Amersfoort plaatsvindt. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Meedoen?

De voorrondes worden, met behulp van het begeleidingspakket van Jantje Beton, door de deelnemende gemeenten zelf georganiseerd in de periode april t/m augustus. Jantje Beton organiseert, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vindt plaats op een zondag eind september of begin oktober 2019. De exacte datum maken we eind februari bekend.

Wil jij als gemeente, school of vereniging ook een voorronde organiseren? Meld je dan aan door het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl

De landelijke finale 2018 was op zondag 16 september in Rotterdam. Het was geweldig! Bekijk de aftermovie van de finale van het NK Stoepranden 2018

Bekijk de aftermovie van de finale van het NK Stoepranden 2018

Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier.

Wil je alles weten over stoepranden? 

Thuis Op Straat en BuurtLAB, al jarenlang actief met o.a. het stoepranden, zijn medeorganisator van de finale.

IN HET KORT

Waar: de landelijke finale is in Amersfoort
Doel: 30 gemeenten deden mee met het NK Stoepranden in 2019. Aan de voorrondes doen 8.000 kinderen mee, aan de finale in Rotterdam 1.000 finalisten.
Gefinancierd: Volledig gefinancierd door Jantje Beton. NK stoepranden is mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra, de grootste stoepranden leverancier van Nederland. Novasports Sport & Beweeg is sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden en bedenker van de Kerby. Deze kunststof stoeprand is verkrijgbaar bij Novasports Sport & Beweeg.