Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. De landelijke finale 2018 was op zondag 16 september in Rotterdam. Het was geweldig! Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Bekijk de aftermovie van de finale van het NK Stoepranden 2018

Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier.

Wil je alles weten over stoepranden? 

Thuis Op Straat en BuurtLAB, al jarenlang actief met o.a. het stoepranden, zijn medeorganisator van de finale.

IN HET KORT

Waar: 16 september 2018 was de landelijke finale in Rotterdam
Doel: 18 gemeenten deden mee met het NK Stoepranden in 2018. Aan de voorrondes doen 8.000 kinderen mee, aan de finale in Rotterdam 1.000 finalisten.
Gefinancierd: Volledig gefinancierd door Jantje Beton. NK stoepranden is mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra, de grootste stoepranden leverancier van Nederland. Novasports Sport & Beweeg is sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden en bedenker van de Kerby. Deze kunststof stoeprand is verkrijgbaar bij Novasports Sport & Beweeg.