Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

20 september

In 2020 organiseert Jantje Beton wederom het NK Stoepranden! Met voorrondes in het hele land. Op deze pagina lees je welke gemeenten en regio’s in 2020 meedoen aan het NK Stoepranden. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Helaas kan dit jaar de grote landelijke finale in Arnhem op 20 september niet doorgaan. In plaats van één grote landelijke finale in september, worden er dit jaar allerlei stoeprandactiviteiten georganiseerd verspreid door het land. Hierover binnenkort meer.

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

Vragen over het NK Stoepranden? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl

In 2020 doen de onderstaande gemeenten/regio’s mee aan het NK Stoepranden.

SPELREGELS & HET HANDBOEK

Wil je alles weten over stoepranden? Bekijk het handboek van 2020 met informatie over het spel, het organiseren van stoeprandactiviteiten en voorbeelden uit andere gemeenten.

Materialen die mogelijk van pas komen bij je activiteiten kun je hier downloaden, zoals losse spelregels (NL en EN) en digitale posters:


IN HET KORT

Waar: gemeentes in heel Nederland.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 35 gemeenten deelnemen aan lokale voorrondes. 
Partners: Sportbedrijf Arnhem 
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra (de grootste stoepranden leverancier van Nederland) en  Novasports Sport & Beweeg (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel. Ook verkrijgbaar in de webshop van Jantje Beton.)

EERDERE EDITIES

2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).
2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.
2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Doneren