Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

1 april t/m 1 september

Jantje Beton organiseert in 2021 voor de 5e keer het NK Stoepranden. Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen. Check hier de spelregels.

DE FINALE

Op zondag 19 september streden kinderen uit heel Nederland om de titel Kampioen NK Stoepranden 2021! De finale was in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (Hoeferlaan 4). Rasmus (10 jaar, Houten) en Vivienne (11 jaar, Houten) zijn de winnaars in respectievelijk categorie A (6-10 jaar) en categorie B (11-14 jaar). Benieuwd naar de finale? Bekijk de aftermovie.

WIE DOEN MEE?

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen/samen te laten spelen kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Bijvoorbeeld een (buurt)sportbedrijf, scholenkoepel, speeltuinvereniging of een welzijnsorganisatie. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats. 

In 2021 deden de volgende plaatsen mee aan het NK Stoepranden:

Bekijk hier een grotere versie van de kaart en deelnemende plaatsen.

MEER INFORMATIE? 

Aan de slag met het organiseren van stoeprandactiviteiten en/of een voorronde? Bekijk dan snel het handboek van 2021 vol met informatie en praktische tips. De spelregels kun je ook apart downloaden. 

Je activiteit promoten? Maak dan gebruik van onze opzet voor een poster of flyer. Je kunt zelf tekst invoegen en op de flyer ook een eigen logo.  Ook kun je gebruik maken van onze oorkondes voor deelnemers en winnaars van jullie lokale activiteit(en).

Vragen over het NK Stoepranden of over de bovenstaande materialen? Stuur dan een e-mail naar Michelle Cramwinckel, m.cramwinckel@jantjebeton.nl.

IN HET KORT

Waar: 108 plaatsen in heel Nederland.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 108 plaatsen deelnemen aan lokale stoeprandactiviteiten. 
Nederlands Kampioenen 2021: Rasmus (10 jaar, Houten) en Vivienne (11 jaar, Houten). 
Partners: Dit jaar trekt Jantje Beton samen op met het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. 
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor UnivĂ© (supporter van sport) en door Kerby B.V. (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel). 


EERDERE EDITIES

2020: Lokale finale in de 30-35 verschillende deelnemende gemeenten. De finale in het Nederlands Openluchtmuseum i.s.m. Sportbedrijf Arnhem kon vanwege COVID-19 helaas niet doorgaan.
2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).
2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.
2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Doneren