Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

22 september

Jantje Beton organiseerde in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In 30 gemeenten in het hele land werden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseerde, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vond plaats op zondag 22 september 2019. Finalisten uit alle gemeenten streden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier.

Wil je alles weten over stoepranden? Bekijk het handboek van 2019.

MEEDOEN?

Aanmelden is niet meer mogelijk! Heb je interesse om volgend jaar een voorronde organiseren als gemeente, school of vereniging? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl

In 2018 vond de finale plaats in Rotterdam. Jantje Beton organiseerde dit samen met Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Bekijk de aftermovie van de finale van het NK Stoepranden 2018


IN HET KORT

Waar: de landelijke finale is in Amersfoort
Doel: 30 gemeenten deden mee met het NK Stoepranden in 2019. Aan de voorrondes deden 8.000 kinderen mee, bij de finale in Amersfoort namen 600 finalisten het tegen elkaar op.
Gefinancierd: Volledig gefinancierd door Jantje Beton. NK stoepranden is mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra, de grootste stoepranden leverancier van Nederland. Novasports Sport & Beweeg is sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden en bedenker van de Kerby. Deze kunststof stoeprand is verkrijgbaar in de webshop van Jantje Beton.