Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

14 september t/m 20 september

In 2020 organiseerde Jantje Beton wederom het NK Stoepranden! In plaats van één grote landelijke finale in september, werden er dit jaar allerlei lokale finales georganiseerd verspreid door het land. Daarnaast organiseerde Jantje Beton een Stoeprandchallenge.

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

POSTERS, FLYER & SPELREGELS

Materialen die mogelijk van pas komen bij je activiteiten kun je hier downloaden, zoals losse spelregels en digitale posters.

Deelnemers 2020

In 2020 deden de onderstaande gemeenten/regio’s mee aan het NK Stoepranden.

MEER INFORMATIE?

Vragen over het NK Stoepranden? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl

IN HET KORT

Waar: Gemeentes in heel Nederland.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 35 gemeenten deelnemen aan lokale voorrondes. 
Partners: Lokale organisaties.
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra (de grootste stoepranden leverancier van Nederland), het Nederlands Openluchtmuseum en  Kerby B.V. (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel). 

EERDERE EDITIES

2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).
2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.
2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Doneren