Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

1 april t/m 19 september

Jantje Beton organiseert in 2022 voor de 6e keer het NK Stoepranden. Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren.

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen. Check hier de spelregels.

WIE ORGANISEREN HET NK STOEPRANDEN?

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen/samen te laten spelen kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Bijvoorbeeld een (buurt)sportbedrijf, scholenkoepel, speeltuinvereniging of een welzijnsorganisatie. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats (let op: onder één gemeente vallen soms meerdere plaatsen) en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats.

DEZE PLAATSEN ORGANISEREN EEN VOORRONDE

MEER INFORMATIE? 

Aan de slag met het organiseren van stoeprandactiviteiten en/of een voorronde? Bekijk dan snel het handboek van 2022 vol met informatie en praktische tips. De spelregels kun je ook apart downloaden. 

Vragen over het NK Stoepranden? Stuur dan een e-mail naar nkstoepranden@jantjebeton.nl of bel Steffi Appel (0640816975).

NK STOEPRANDEN FINALE

Net zoals in 2021 is de finale van het NK Stoepranden dit jaar opnieuw in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Noteer 18 september maar alvast in je agenda... dan is namelijk de finale van het NK Stoepranden! Heb je al een gouden ticket ontvangen? Meld je dan snel aan!

Ik heb een gouden ticket

IN HET KORT

Waar: 100 plaatsen in heel Nederland.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 100 plaatsen deelnemen aan lokale stoeprandactiviteiten. 
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Univé (supporter van sport)RAAK en door Kerby B.V. (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel). 

EERDERE EDITIES

2021: Op zondag 19 september streden kinderen uit heel Nederland om de titel Kampioen NK Stoepranden 2021! De finale was in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (Hoeferlaan 4). Rasmus (10 jaar, Houten) en Vivienne (11 jaar, Houten) zijn de winnaars in respectievelijk categorie A (6-10 jaar) en categorie B (11-14 jaar). Benieuwd naar de finale? Bekijk de aftermovie.
2020: Lokale finale in de 30-35 verschillende deelnemende gemeenten. De finale in het Nederlands Openluchtmuseum i.s.m. Sportbedrijf Arnhem kon vanwege COVID-19 helaas niet doorgaan.
2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).
2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.
2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

Doneren