Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

16 september

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. De landelijke finale is op zondag 16 september in Rotterdam.

Door stoepranden komen kinderen in beweging in de buitenlucht. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

Enthousiast geworden over stoepranden? En zin om zelf een potje te spelen? De spelregels van stoepranden lees je hier.

Wil je alles weten over stoepranden? 


Vanaf het voorjaar worden in alle deelnemende gemeenten voorrondes georganiseerd. Op zondag 16 september is de landelijke finale van het NK Stoepranden in Rotterdam. Thuis Op Straat en BuurtLAB, al jarenlang actief met o.a. het stoepranden, zijn medeorganisator van de finale.

MEEDOEN?

Jantje Beton heeft 18 gemeenten geselecteerd om mee te doen met het NK Stoepranden 2018. Deze gemeenten zijn verzekerd van een aantal finaleplaatsen in Rotterdam. 

Wil jij als gemeente, school of vereniging ook een voorronde organiseren? Dat kan! Meld je snel aan, want Jantje Beton verdeelt nog 100 wildcards voor de finale. Aanmelden kan door te mailen naar Marlies Bouman via: m.bouman@jantjebeton.nl

IN HET KORT

Waar: 16 september de landelijke finale in Rotterdam
Doel: 18 gemeenten doen mee met het NK Stoepranden in 2018. Aan de voorrondes doen 8.000 kinderen mee, aan de finale in Rotterdam 1.000 finalisten.
Gefinancierd: Het NK Stoepranden wordt in 2018 volledig door Jantje Beton gefinancierd. NK stoepranden is mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra, de grootste stoepranden leverancier van Nederland. Novasports Sport & Beweeg is sponsor van Jantje Beton bij het NK Stoepranden en bedenker van de Kerby. Deze kunststof stoeprand is verkrijgbaar bij Novasports Sport & Beweeg.