Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

20 september

In 2020 organiseert Jantje Beton wederom het NK Stoepranden! Met voorrondes in het hele land en een grote landelijke finale in Arnhem op 20 september. Jantje Beton organiseert de finale dit jaar samen met Sportbedrijf Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Wil je ook voorrondes organiseren in jouw gemeente? Lees dan snel verder.

Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

MEEDOEN? MELD JE AAN!

Wil je in jouw gemeente voorrondes organiseren en met een groep naar de landelijke finale komen? Meld je dan snel aan door het aanmeldformulier in te vullen en naar Jantje Beton te sturen. Aanmelden voor het NK Stoepranden 2020 kan tot 27 januari 2020. In totaal is er plek voor ca. 35 gemeenten/regio’s. Eind januari maakt Jantje Beton een selectie op basis van spreiding in Nederland en de plannen van de lokale organisaties. In het aanmeldformulier vind je meer informatie over wat we van een lokale organisatie vragen en ook wat we aan ondersteuning bieden.

Vragen over het NK Stoepranden of het aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, m.bouman@jantjebeton.nl

In 2019 deden de onderstaande gemeenten/regio’s mee aan het NK Stoepranden. Ook als jouw gemeente in 2019 meedeed, kun je je weer aanmelden. Soms kan de organisatie nog extra versterking gebruiken, of doet de organiserende partij in 2020 niet opnieuw mee.

SPELREGELS & HET HANDBOEK

Wil je alles weten over stoepranden? Bekijk het handboek van 2019. Begin 2020 vind je hier het nieuw handboek  van 2020.

EERDERE EDITIES

2019: Finale bij de Wagenwerkplaats in Amersfoort met ca. 30 deelnemende gemeenten. Organisatie i.s.m. Buursportcoaches van de gemeente Amersfoort (SRO).

2018: Finale in het Van Donge & De Roo Stadion (Excelsior) in Rotterdam met ca. 18 gemeenten. Organisatie wederom i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB.

2017: Finale bij ss Rotterdam in Rotterdam met 5 gemeenten. Organisatie i.s.m. Thuis Op Straat en BuurtLAB, die al jarenlang actief zijn met o.a. het stoepranden.

IN HET KORT

Waar: gemeentes in heel Nederland, met in 2020 de finale in Arnhem.
Doel: Met het NK Stoepranden bereiken we 15.000 kinderen die in 35 gemeenten deelnemen aan lokale voorrondes. Tijdens de landelijke finale in Arnhem nemen zo’n 600-800 finalisten het tegen elkaar op in leeftijdscategorieën van jong tot oud.
Partners: Sportbedrijf Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum

Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door Struyk Verwo Infra (de grootste stoepranden leverancier van Nederland) en  Novasports Sport & Beweeg (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel. Ook verkrijgbaar in de webshop van Jantje Beton.)