Jantje Beton project

Jantje Beton Prijs

Op 22 mei 2023 zal de Jantje Beton Prijs, mogelijk gemaakt door AM, voor de tweede keer worden uitgereikt. Onze beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix maakt tijdens de feestelijke uitreiking bekend welke gemeente zich het meest speelvriendelijk mag noemen. Dit jaar zijn de gemeentes Gouda, Nijmegen en Rijswijk genomineerd.

Een volwassenjury en kinderjury beoordeelden de inzendingen aan de hand van de tien Jantje Beton criteria voor goed speelruimtebeleid. In aanloop naar de prijsuitreiking verkoos onze vakjury, onder leiding van voorzitter en Jantje Beton ambassadeur Mariëtte Hamer, de gemeentes Gouda, Nijmegen en Rijswijk tot de top 3 genomineerde gemeentes. 

Kinderjury

Onze kinderjury (Jurre, Jille, Jari en Tessa) kiest uiteindelijk welke gemeente zich twee jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen. Tessa (13) en Jari (16) vertegenwoordigen onze kinderadviesraad De Buitenspelers. Jurre (10) en Jille (12) vertegenwoordigen hun gemeente Leiden, de winnende gemeente van de Jantje Beton Prijs in 2021.

Uitreiking door H.K.H. Prinses Beatrix


Op 22 mei 2023 wordt de Jantje Beton Prijs, mogelijk gemaakt door gebiedsontwikkelaar AM, voor de tweede keer én in het bijzijn van onze beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix uitgereikt in Leiden. Vrijwel sinds het ontstaan van Jantje Beton heeft H.K.H. Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!

Persberichten en nieuwsitems - Jantje Beton Prijs 2023: 

De video van de vorige uitreiking (in 2021) geeft een sfeerimpressie hoe destijds gemeente Leiden de prijs in ontvangst mocht nemen.


Doneren