Jantje Beton stopt met de Kleine Jantje Beton Loterij

Nieuws — 25 januari 2023

Na 26 jaar heeft Jantje Beton besloten de loterij via scholen stop te zetten. De loterij werd de laatste jaren twee keer per jaar georganiseerd in mei en september. Op 1 december 2022 vond de laatste trekking plaats. 

Kleine Jantje Beton Loterij stopt 
Sinds 1996 steunen veel lotenkopers Jantje Beton via De Kleine Jantje Beton Loterij en daar zijn we heel dankbaar voor. De inkomsten uit de loterij zijn de afgelopen jaren echter afgenomen en daarnaast is er een grote investering nodig voor een nieuw online platform. Helaas is er te veel onzekerheid over het te verwachten rendement in de toekomst en daarom is besloten om te stoppen. 

Jantje Beton Collecte gaat door
We bedanken alle trouwe lotenkopers voor alle steun van de afgelopen jaren. Lotenkopers kunnen hun lootje uit 2022 nog nakijken tot 1 december 2023 via www.jantjebeton.nl/lot. Er kan nog steeds via de collecte in maart een bijdrage geleverd worden aan Jantje Beton. Naast collecteren langs de deuren groeit de digitale collecte, een makkelijker manier door met een QR-code mee te doen aan de huis-aan-huis collecte.

Samenwerking scholen
Jantje Beton werkt veel samen met scholen. Ook is de jaarlijkse collecte in maart een actie waar veel kinderen aan meedoen via jeugdclubs, scoutinggroepen én basisscholen. Net zoals bij de loterij geldt ook voor de collecte dat van de opbrengst 50% naar de school gaat en de andere 50% naar buitenspeelprojecten van Jantje Beton. Zo behouden scholen toch extra inkomsten voor eigen buitenspeelactiviteiten en blijven betrokken bij de (burgerschaps)vorming van kinderen.  

Scholen kunnen zich nog tot 10 februari aanmelden voor de collecte.

>>Aanmelden collecte

Data Collecte 2023
Huis-aan-huis Collecte: 6 t/m 11 maart 2023 
Online Collecte: 1 t/m 31 maart 2023 

Meer weten over de collecte? Lees hier de veelgestelde vragen.