Dirk-klanten doneren € 21.581,84 aan Jantje Beton

Persbericht — 30 mei 2022

Vandaag ontving Pauline van der Loo (hoofd Impact Jantje Beton) uit handen van Roelof Zwaan (controller bij Dirk van den Broek) de cheque met de opbrengst van de statiegeldactie. Klanten van de supermarktketen konden van 27 maart tot 23 april hun statiegeldbon inleveren voor het goede doel. Hiermee doneerden Dirk-klanten een bedrag van € 21.581,84 aan Jantje Beton.

Met de opbrengst van de landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek wordt buitenspelen voor ieder kind nog beter bereikbaar!

Het is duidelijk dat kinderen steeds meer moeten, maar steeds minder buitenspelen. Drie op de tien spelen zelfs bijna nooit buiten. Terwijl zoiets kleins en simpels als buitenspelen een grote rol speelt in het leven van kinderen.

De magie van buitenspelen is groot. Als kinderen spelen, ontstaat een wereld waarin alles kan. Ze verleggen grenzen, leren door vallen en opstaan. Samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken. Dat is toch het mooiste wat er is?

Buitenspelen is niet alleen het leukste wat er is, het is ook nog eens noodzakelijk voor de sociale, mentale en motorische ontwikkeling van kinderen.

Daarom komen wij in actie. Zoals voor kinderen met een beperking. Zij willen óók met vriendjes buiten ravotten. Voor ruim 100.000 kinderen met een beperking is samen spelen niet vanzelfsprekend: de meeste speelplekken zijn voor hen niet toegankelijk.

Ontwikkeling

Kinderen die niet samen kunnen spelen worden geremd in hun ontwikkeling, hebben weinig tot geen vriendjes in de buurt en ervaren dat ze er niet bij horen.

Jantje Beton wil bereiken dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen, want spelen is het belangrijkste én het leukste onderdeel van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton: STOP NOOIT MET SPELEN! 

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton: “Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Terwijl spelen een belangrijke rol vervult bij een gezonde ontwikkeling van kinderen. Ik ben de klanten van Dirk van den Broek enorm dankbaar! Mijn dank gaat ook uit naar Dirk van den Broek zelf voor deze mooie samenwerking waardoor vele kinderen in heel Nederland nog meer buiten kunnen spelen!”.