Buitenspelers nemen plaats in kinderjury Jantje Beton Prijs

Nieuws — 7 oktober 2021

In de strijd om de titel meest speelvriendelijke gemeente van Nederland zijn inmiddels 10 gemeenten door naar de vakjury. Deze deskundige juryleden zullen onder voorzitterschap van Mariëtte Hamer een top 3 samenstellen. Deze gemeenten gaan door naar de kinderjury. Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton): “We vinden het heel belangrijk dat ook de stem van de kinderen wordt gehoord.”

De kinderjury wordt gevormd door Izaiah (6 jaar), Maryam (9 jaar), Tessa (11 jaar), Milou (14 jaar) en Jari (15 jaar) van de Buitenspelers. Deze kinderadviesraad is opgericht door de Buitenspeelcoalitie, bestaande uit Jantje Beton, Johan Cruyff foundation, Krajicek Foundation, het Mulier instituut en Kenniscentrum Sport en Bewegen.

De Buitenspelers weten als geen ander hoe belangrijk voldoende en passende speelruimte is. Milou: “Ik ga naar buiten omdat ik mijn vrienden wil ontmoeten. Toen ik klein was om samen te spelen en nu ik groter ben om samen te chillen. Dat moeten alle kinderen SAMEN kunnen doen met en zonder beperking!”

Op 24 november maakt de kinderjury tijdens de feestelijke uitreiking bekend welke gemeente zich een jaar lang meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen. 

Klik hier voor meer info over de Buitenspelers

Doneren