JURY JANTJE BETON PRIJS

Vakjury en kinderjury kiezen samen meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Op 22 mei wordt de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de winnende gemeente. 

Op 22 mei 2023 wordt voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Uit de 10 beste inzendingen wordt door een vakjury én kinderjury samen de winnaar gekozen. Deze winnaar mag zich een jaar lang de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen. Op dinsdag 25 april wordt de top 3 genomineerde gemeenten bekend gemaakt via Pers - Jantje Beton .

Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton): “Bij het samenstellen van de vakjury vinden we het belangrijk om verschillende invalshoeken vertegenwoordigd te krijgen. We zijn erg trots op de deskundigheid in deze vakjury. Door ook een kinderjury aan te stellen, zorgen we dat ook de stem van de kinderen wordt gehoord. We verwachten met deze combinatie tot een goede afweging te komen welke gemeente de prijs het meest verdient.” 

De prijsuitreiking vindt plaats in Leiden, deze gemeente was de winnaar van de vorige editie. 

Juryleden

De vakjury wordt voorgezeten door Mariëtte Hamer, ambassadeur van Jantje Beton en Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

De jury bestaat verder uit Mathieu Gielen (universitair docent en onderzoeker 'Ontwerpen voor het spelende kind' TU Delft), Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM gebieds- en vastgoedontwikkeling)Sanne de Vries (lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving bij de Haagse Hogeschool), Gerben Helleman (stadsgeograaf en onderzoeker op het gebied van speelruimte), Froukje Hajer (voorzitter van het Platform Ruimte voor de Jeugd en vrijetijdspedagoog), Leonard Geluk (algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten), Suzanne van Ginneken (Eigenaar Speelnatuur en expert natuurlijk spelen) en Saskia van Hoore (beleidsadviseur buiten spelen gemeente Leiden, gastjurylid als winnaar van de vorige editie).

Inschrijven niet meer mogelijk

Tot 23 maart 2023 konden gemeentes die streven naar een ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten voor het spelende kind zich inschrijven om mee te dingen naar de prijs. Inmiddels is het niet meer mogelijk om jouw gemeente in te schrijven.

Kijk voor meer informatie op jantjebeton.nl/Jantje Beton Prijs 2023