Geld voor een speelplek

Dien hier jouw aanvraag in

Meer en uitdagendere speelruimte en meer speelkansen. Samen met kinderen zet Jantje Beton zich daar volledig voor in, ook omschreven in onze missieDaarom ondersteunden wij in 2022 15 lokale buurtspeelruimte-initiatieven met een maximale bijdrage van € 10.000 per initiatief. Hoe je voor 2023 financiering aanvraagt, lees je hier.

Aan de slag 

Wil jij bij jou in de buurt een speelplek voor kinderen maken of opknappen? Wie weet kan Jantje Beton daar in 2023 financieel aan bijdragen. Lees hieronder welke stappen je kunt nemen.

Wie kan er in 2023 geld vragen?

  • Een speeltuinvereniging
  • Buurt- of dorpsvereniging die een speelplek opknapt of een nieuwe speelplek laat aanleggen
  • Een school (primair onderwijs) die minimaal 3 keer heeft meegedaan aan onze scholenactie de Jantje Beton Loterij. Bekijk hier de tips voor financieringsmogelijkheden voor overige scholen. 

Aanvraagperiode 

Om het geld dat we kunnen toekennen zo goed mogelijk te verdelen, beoordelen we de aanvragen op 3 momenten in het jaar. Om mee te doen aan het eerstvolgende beoordelingsmoment in 2023 (ronde 2 van dit jaar) ontvangen we jouw aanvraag graag uiterlijk donderdag 24 augustus 2023. Voor 15 september 2023 krijg je van ons bericht of we jullie project financieel ondersteunen.

Aanvraagrondes:
Ronde 1: gesloten
Ronde 2: sluiting 24 augustus 2023
Ronde 3: sluiting 17 november 2023

Na ontvangst van de aanvraag kijken we of deze compleet is en ontvang je bericht of de aanvraag in behandeling wordt genomen en of we nog gegevens missen.

Spelregels en aanvragen 2023

Geld aanvragen voor een nieuwe of bestaande speelplek in de buurt? Lees dan eerst goed onze spelregels waar je project aan moet voldoen en welke projecten worden uitgesloten. Alle regels gelezen? Download dan het aanvraagformulier, vul het in en stuur het naar ons op.

Nieuw: SamenSpeelFonds
Tip: Zijn jullie plannen (ook/vooral) gericht op het maken van de speelplek voor kinderen met een beperking? Dien dan jullie (voor)aanvraag in bij het SamenSpeelFonds via www.onbeperktspelen.nl (en dus niet bij Jantje Beton). Daar zijn ook alle tips en richtlijnen te vinden. Het SamenSpeelFonds is een initiatief van Jantje Beton en het Gehandicapte Kind.

Perstoolkit

Heb je in 2021 of 2022 geld van Jantje Beton gekregen en ben je trots dat jouw speelplek wordt opgeknapt? Verspreid dit leuke nieuws via social media en lokale pers. Wij hebben een perstoolkit gemaakt met alles wat je hiervoor nodig hebt.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via aanvraag@jantjebeton.nl.