Jantje Beton project

Workshops voor kinderen

In Nederland verblijven op dit moment zo’n 13.000 asielzoekerskinderen. Hiervan moeten 700 kinderen het land weer verlaten. Wanneer? Dat is onbekend. Sommige van deze kinderen wonen jaren in een gezinslocatie.

Workshops en activiteiten 

Met het project 'Hier spelen wij' investeren we in het welzijn van deze kinderen. Want nu zijn ze hier. Dit doen we met behulp van workshops en activiteiten voor kinderen. We organiseren workshops en activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen een leuke tijd hebben tijdens de vakantieperiodes. Even alles vergeten en gewoon lekker spelen. Tegelijkertijd werken we aan het sterker maken van deze kinderen. Zij leven in situaties waar vaak stress is over hun lot.

Pilot 

In 2016 en 2017 vonden er pilots plaats in Amersfoort en Leersum. De pilot in Amersfoort was in samenwerking met asielzoekerscentrum Amersfoort, Challenge Day USA en de WonderWoorden Winkel. Tijdens de pilot in Leersum werden er speelactiviteiten georganiseerd waar kinderen uit het AZC gedurende een week aan mee deden. Met de ervaringen uit de pilot kan het project nu ook bij meer asielzoekerscentra worden ingezet.

Waar: Gezinslocaties in Nederland. 
Doel: De vakantieperiodes voor deze kinderen leuker maken. Tegelijkertijd het zelfvertrouwen van de kinderen vergroten. Ze laten beseffen dat ze er mogen zijn.


Foto: Younes Saramifar