Jantje Beton project

Speelkaravaan: speelactiviteiten voor 5.000 kinderen

De Speelkaravaan trekt door Nederland en bezoekt de 50 armste buurten met circus, theater, upcycle en sport- en spelactiviteiten voor 5.000 kinderen.

In Nederland groeien ruim 270.000 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen veelal niet deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Jantje Beton brengt hier verandering in door met de Speelkaravaan naar 50 van de armste buurten van Nederland te gaan.

De Speelkaravaan biedt 5.000 kinderen bijzondere speelactiviteiten waardoor ze mee kunnen doen en erbij horen. Samen met andere kinderen maken ze plezier, werken ze aan hun zelfvertrouwen en kunnen ze trots op zichzelf zijn. De activiteiten vinden plaats in speeltuinen. Deze speeltuinen hebben een sterke buurtfunctie en een groot netwerk van vrijwilligers en vormen voor veel kinderen een prettige speelplek.

Waar: 50 buurten, verspreid over Nederland.
Doel: 5.000 kinderen in 50 van de armste buurten van Nederland nemen deel aan deze speelactiviteiten. De kinderen vergroten daardoor hun gevoel van eigenwaarde. Betrokken speeltuinen bieden ook na 2021 de speelactiviteiten aan.
Gefinancierd: Jantje Beton en VriendenLoterij.