Jantje Beton project

Play to move (pilot 2020)

Stop nooit met spelen! Ook niet als de wereld om je heen stilstaat. Met onze challenges van Play To Move blijf je lekker bewegen.

Over Play to move

Jantje Beton motiveert kinderen om buiten te gaan spelen en bewegen. Dit deden we door met Play to move kinderen online challenges aan te laten gaan die ze alleen buiten kunnen doen én die aansluiten bij de speelstijl van het kind. Ouders en/ of verzorgers vervullen een actieve rol: zij kunnen met een speciale code checken of kinderen de challenges hebben gedaan. 

Pilot

Tijdens de pilotperiode - oktober '19 t/m juni '20- werkte Jantje Beton samen met kinderen (8-12 jaar) uit Amsterdam-Slotervaart. Van juni t/m september konden ook alle andere kinderen in Nederland binnen deze leeftijdsgroep Play to move uitproberen en meespelen. Inmiddels is deze pilot afgerond.

Waarom dit project?

Met de integratie van online en offline expertise willen wij een nieuwe stimulerende belevingswereld voor kinderen te creëren. Met als doel dat we kinderen uitdagen om in beweging te komen en meer te spelen. Omdat de challenges afgestemd zijn op de speelstijlvoorkeuren van de kinderen krijgen zij automatisch speelopdrachten die interessant voor ze zijn. Voorbeelden van challenges zijn: 'Bouw samen een boomhut' of 'Speel met je buurjongen straatbingo'.

Waar en voor wie?

Pilot vond begin 2020 plaats in Amsterdam i.s.m. iamprogrez, Spirit Jeugdhulp en Cluppi Indoor Soccer. De buitengame kon in juli t/m september door alle kinderen vanaf 8 jaar worden uitgeprobeerd. 

Doel:

Het ontwikkelen van een online platform dat kinderen stimuleert naar buiten te gaan spelen en bewegen. Deze methode ontwikkelden we vanuit de Starthub ‘Bewegen in de openbare ruimte’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Gefinancierd door:

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We verwachten dat de data en onderzoeksresultaten van dit project meer inzicht geven in de manier waarop kinderen buitenspelen en de mate waarin een online platform daar een bijdrage aan kan leveren.

In de media:

- Volkskrant
- Platform Buitenspelen
- Sportinnovator

Meer informatie:

Heb je een vraag over Play to move? Stuur dan een e-mail naar Marlies Bouman, via m.bouman@jantjebeton.nl.