Jantje Beton project

In 60 Speeltuinen Aan de Slag voor 30.000 kinderen

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij maken wij onze droom waar. Jongeren met een verstandelijke beperking gaan aan de slag in de speeltuin, zodat zoveel mogelijk kinderen in de speeltuin kunnen blijven spelen.

‘Aan de Slag in de Speeltuin’ is een samenwerking tussen Jantje Beton en HandicapNL. Doel van het project is dat de speeltuinen jongeren met een verstandelijke beperking aan een werkplek helpen. De jongeren helpen op hun beurt speeltuinen in het onderhoud. Zo kunnen er in de toekomst meer speeltuinen open blijven en er meer kinderen buitenspelen.


Waar: 
60 speeltuinen in Nederland
Doel: We verbinden speeltuinen met instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs waardoor 300 jongeren een werkplek krijgen. Doordat speeltuinen hulp krijgen met het onderhoud, kunnen meer speeltuinen open blijven en ruim 30.000 kinderen buiten spelen.
Gefinancierd: Door de VriendenLoterij, 2016 € 446.000,-

Speeltuinen die lid zijn van de vereniging NUSO en zelf aan de slag willen met mensen met een beperking vinden meer informatie op de vrijwilligerspagina van NUSO.