Jantje Beton project

De Speelkaravaan komt eraan!

De Speelkaravaan organiseert ook in 2022 speelactiviteiten voor kinderen in kansarme wijken en kinderen in AZC's.

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede of in omstandigheden waardoor zij zich minder kind kunnen voelen. Soms is er thuis niet voldoende geld om lid te worden van een (sport)club of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Terwijl dit juist zorgt voor ontspanning en plezier. Speciaal voor deze kinderen helpt Jantje Beton in drie jaar tijd op 50 locaties om bijzondere speelactiviteiten te organiseren in hun eigen buurt. 

Wat te bereiken?

Door mee te doen met het project, krijgen de kinderen het gevoel er weer bij te horen. Zo ontdekken ze hun talenten en werken aan hun zelfvertrouwen.


Zo werkt het:

Als de Speelkaravaan langskomt, kunnen buurtkinderen óf de kinderen die in het AZC verblijven, meedoen aan één van deze activiteiten:

Voor 2022 zijn er vooral sport- en spelactiviteiten bij de AZC's georganiseerd. Zo kwam de Speelkaravaan deze zomer langs in Drachten, Rosmalen en Oegstgeest en spelen we in de herfstvakantie samen met de kinderen van het AZC in Assen. Kinderen en jongeren doen mee met de meest uiteenlopende team-activiteiten die  vooral gericht zijn op ontmoeten en het opbouwen van een band met elkaar. 

Dit project wordt gefinancierd door Jantje Beton en de VriendenLoterij.