Jantje Beton project

De Speelkaravaan komt eraan!

De Speelkaravaan organiseert ook dit jaar speelactiviteiten voor kinderen in speeltuinen in kansarme wijken.

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Dit betekent dat er thuis vaak niet voldoende geld is om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Terwijl dit juist zorgt voor ontspanning en plezier. Speciaal voor deze kinderen helpt Jantje Beton in drie jaar tijd op 50 locaties om bijzondere speelactiviteiten te organiseren in en rondom de speeltuin in hun eigen buurt. 

Wat te bereiken?

Door mee te doen met het project, krijgen de kinderen het gevoel er weer bij te horen. Zo ontdekken ze hun talenten en werken aan hun zelfvertrouwen.

Wat doet Jantje Beton en wat kan de speeltuin doen?

De eerste keren dat de Speelkaravaan jullie speeltuin bezoekt, doen onze docenten de activiteiten met de kinderen. Ook leiden zij twee medewerkers/ vrijwilligers van de speeltuin op. Zodat zij de volgende keer zelf de activiteit kunnen geven, zonder hulp van Jantje Beton. De speeltuin krijgt van ons alle materialen die daarbij nodig zijn. 

Willen jullie dit ook voor jullie speeltuin organiseren?

Zo werkt het:

STAP 1: Maak een keuze uit 1 van de activiteiten:

STAP 2: Jantje Beton checkt of de speeltuin aan de praktische eisen voldoet:

  • Is de ruimte binnen/buiten geschikt voor de activiteit?
  • Ligt de speeltuin in een kansarme wijk?
  • Zijn er twee vaste medewerkers/vrijwilligers die de activiteiten kunnen begeleiden en er vervolg aan kunnen geven?

Is dit het geval? Dan plannen we de activiteiten samen met jullie in. Deze eerste reeks organiseren we samen.  

STAP 3: De Speelkaravaan komt langs!
Kinderen (tussen 7 en 12 jaar) doen lekker mee aan de activiteiten. De professionele Speelkaravaan docenten leren de speeltuinmedewerkers alles! Na afloop ontvangen alle deelnemers een speciaal diploma.

STAP 4: De speeltuin krijgt na afloop alle spelmaterialen.
De speeltuin krijgt na afloop alle spelmaterialen en een instructiehandboek. De vrijwilligers kunnen zo ook komende jaren door met het organiseren de activiteit!

Interesse?

Wil je meer weten over dit project en de mogelijkheden in je speeltuin / gemeente, neem dan contact op met Willeke Passmore (interim projectleider) via speelkaravaan@jantjebeton.nl. En wie weet komt de Speelkaravaan dan binnenkort ook bij jullie op bezoek!

Dit project wordt gefinancierd door Jantje Beton en de VriendenLoterij.

Doneren