Winnende lotnummers Jantje Beton Loterij 2018 bekend

28 november 2018

Heb je een lootje gekocht? Bedankt voor het meespelen! Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen, meer kunnen spelen.

Check je lotnummer op www.jantjebeton.nl/lot en kijk of je een mega gave prijs hebt gewonnen!

In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst speelmaterialen aangeschaft, speeltoestellen op kunnen knappen en extra voorzieningen op het plein aangebracht.

Belang van buitenspelen

Spelen is niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Toch wordt (buiten)spelen door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. 

Daar doet Jantje Beton iets aan. Met De Kleine Jantje Beton Loterij. Vanuit honderden scholen gaan zo’n 60.000 kinderen op pad om loten te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school zelf, die het geld kan gebruiken voor eigen speeltoestellen of –activiteiten. De andere helft komt ten goede aan activiteiten van Jantje Beton.