Winnende lotnummers De Kleine Jantje Beton Loterij 2021 bekend

Nieuws — 2 december 2021

De winnende lotnummers van De Kleine Jantje Beton Loterij 2021 zijn vandaag bekend gemaakt! Heb je een lootje gekocht? Check dan snel je lotnummer op www.jantjebeton.nl/lot en kijk of je één van de gave prijzen hebt gewonnen! 

Iedereen die een lootje heeft gekocht, bedankt voor het meespelen! Scholen gebruiken de loterij opbrengst o.a. voor de aanschaf van speelmaterialen, het geven van buitenlessen of het aanbrengen van extra voorzieningen op het schoolplein. Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen, meer kunnen spelen. 

Belang van spelen 

Buitenspelen is voor kinderen magisch! Wat is er nu leuker dan samen met vriendjes buiten de wereld te ontdekken. Buitenspelen is belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkelingBovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen. Toch is het niet vanzelfsprekend voor alle kinderen. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is het vaak zelfs onmogelijk. 

Daar doet Jantje Beton iets aan. Met De Kleine Jantje Beton Loterij. Leerlingen van basisscholen uit heel Nederland gaan ieder jaar op pad om lootjes te verkopen. De helft van de opbrengst gaat naar de school. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. Zoals kinderen met een beperking. 

Je kunt hier kijken of je een prijs hebt gewonnen. 

Doneren