Vlaggen voor het onderwijs

Nieuws — 7 april 2020

UPDATE: Wij zijn trots op het onderwijs, maar vlaggen nu niet met deze actie! Op donderdag 9 april zouden wij samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties vlaggen voor het onderwijs, kinderopvang en ouders om BEDANKT te zeggen voor hun enorme inzet. Gezien de reacties hebben we besloten dat deze actie niet het geschikte moment is.

Het is een goedbedoelde actie richting het onderwijs om thuiszittende kinderen aan te moedigen hun juf of meester in het zonnetje te zetten. Uit veel reacties op social media blijkt dat dat gewaardeerd wordt, maar we horen ook dat het als ongepast wordt ervaren. Met name het gekozen middel: de Nederlandse vlag. We begrijpen dat en stellen daarom deze BEDANKT-actie uit naar het moment dat de scholen en opvang weer opengaan. De vlaggen maken dan geen terugkeer. 

Actie wordt verplaatst

Hoewel de initiatiefnemers positieve reacties hebben gekregen, van leraren die het waarderen, van kinderen die het leuk vinden en van ouders die de boodschap ondersteunen, is er ook veel weerstand. Op basis van die signalen heeft het organiserend comité daarom vandaag besloten om de campagne te verplaatsen naar het moment dat de scholen en de kinderopvang weer volledig open gaan. Dat zal een andere campagne zijn dan nu is voorgesteld. Dat krijgt dan een andere invulling, zonder vlaggen. 

We moeten natuurlijk afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Om te beginnen zal het kabinet op 21 april een besluit nemen over de nabije toekomst. Op basis daarvan kiezen we een moment en een manier waarop we alsnog onze dankbaarheid aan het Nederlandse onderwijs en de opvang laten blijken. 

--------------------------------------------------------------------------------------

Oorspronkelijk bericht:

Knutsel je eigen wimpel met krul en hang die buiten aan de Nederlandse vlag, in de boom of achter het raam. Stuur een foto of video naar jouw leraar en/of plaats je vlag op social media met de #ikvlagvoorhetonderwijs! 

Middels de actie probeerde we hoeven Timo en Elif hun meester wat minder te missen. Kan de vader van Sara zijn belangrijke werk in het ziekenhuis blijven doen en krijgt Mees straks wel een diploma! Aan iedereen in het onderwijs; Petje af voor alles wat jullie doen en hou vol!

Initiatief van:

Deze actie is een initiatief van onder andere de PO-Raad, Stichting Move, Méér Muziek in de Klas, Johan Cruyff FoundationKrajicek FoundationIVN Natuureducatie, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Kinderpostzegels, Rick Brinck – Minister van Gehandicaptenzaken, Jeugd Educatiefonds, Skillstown, Onderwijs Maak je Samen, EDVenture, KBb-e, Ouders en Onderwijs, Missing Chapter, Kennisnet, de GEU, Onderwijszorg NederlandSkillsTownVO-raad, CEDIN, CED groep, Het ABC, IJsselgroep, Stichting Nationale Onderwijsweek en Jantje Beton. Deze maatschappelijke organisaties hebben samen het initiatief genomen om het onderwijs en de opvang te bedanken voor hun inzet.

Doneren