Tikkie jij bent 'm! De Kleine Jantje Beton Loterij is van start!

Persbericht — 19 mei 2021

In actie voor buitenspelen

Leerlingen komen vanaf vandaag weer in actie voor De Kleine Jantje Beton Loterij. Van 19 mei t/m 2 juni verkopen ze lootjes aan de deur op 1,5 meter afstand én online via de Tikkie jij bent ‘m! actie

In actie voor buitenspelen

Zoiets kleins en simpels als buitenspelen speelt een grote rol in het leven van kinderen. Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben. Ook is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitenspelen is magisch. Er bestaat niets leukers dan samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken. Vooral op een van de favoriete speelplekken: het schoolplein. Zowel tijdens als na schooltijd. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen. Toch spelen drie op de tien kinderen bijna niet buiten. Voor kinderen met een beperking is het vaak onmogelijk. Daar doet Jantje Beton iets aan. Met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Een lootje kopen en doortikken kan heel eenvoudig via www.jantjebeton.nl/lootje 

Je selecteert een school, vult je gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt de actie heel gemakkelijk door via WhatsApp. Op die manier tikken we samen heel Nederland aan voor meer buitenspelen. Tikkie jij bent 'm! 

Lootjes verkopen op 1,5 meter

In verband met de 1,5 meter-samenleving is de verkoop via machtiging aangepast. De veiligheid van leerlingen en lotenkopers staat immers voorop. Daarom verkopen leerlingen lootjes aan de deur altijd op 1,5 meter afstand door middel van handige 1,5 meter afstand materialen. Hiermee is direct fysiek contact tussen leerling en lotenkoper niet nodig. Leerlingen kunnen veilig op pad voor hun school en de projecten van Jantje Beton.

50% van de opbrengst is voor de school

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan bijvoorbeeld buitenlessen, speelactiviteiten of speelmaterialen. De andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen projecten voor kinderen in kwetsbare speelposities ­­– zoals kinderen met een beperking – extra aandacht.