Prinses Beatrix reikt Jantje Beton Prijs uit

Nieuws — 2 mei 2023

Op maandag 22 mei wordt in het bijzijn van onze beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland.

Over de Jantje Beton Prijs 

Op maandag 22 mei wordt in Leiden, de winnende gemeente van de eerste editie, de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De Prijs wordt mogelijk gemaakt door gebiedsontwikkelaar AM.  

De Jantje Beton Prijs is een stimulans voor gemeenten om inclusief speelbeleid te realiseren waardoor er meer goede buitenspeelplekken voor alle kinderen in de directe leefomgeving worden gerealiseerd. Buitenspelen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Kinderen hebben een volwaardige eigen plek nodig waar zij zich ontwikkelen en vrij kunnen spelen. Daar ontwikkelen ze sociale vaardigheden en veerkracht, superbelangrijk voor de rest van hun leven! 

3 genomineerden ‘meest speelvriendelijke Gemeente van Nederland’ 

In het voorjaar heeft Jantje Beton opnieuw gemeenten opgeroepen om zich aan te melden voor deze prestigieuze prijs. Om kans te maken is het belangrijk dat een gemeente de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied heeft én pro actief samenwerkt met kinderen en jongeren. Gemeenten uit heel Nederland hebben zich aangemeld om in aanmerking te komen voor deze prijs. Jantje Beton is onder de indruk van de kwalitatief goede inzendingen.  

Uit alle inzendingen die hebben ontvangen, zijn de gemeentes Gouda, Nijmegen en Rijswijk door onze vakjury - onder voorzitterschap van Mariëtte Hamer - genomineerd voor de top 3. 

Op 22 mei maakt De Prinses samen met één van de kinderen van de  kinderjury tijdens de feestelijke uitreiking bekend welke gemeente zich een jaar lang meest speelvriendelijke gemeente van Nederland mag noemen. Samen met HKH Prinses Beatrix overhandigen zij deze prestigieuze prijs.  

Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix 

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton. Vrijwel vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor Jantje Beton. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. De gemeente die de prijs wint ontvangt o.a. een reproductie van deze unieke beeltenis.   

Meer weten over de Jantje Beton Prijs? Kijk op www.jantjebeton.nl/prijs