Nomineer nu de Buitenlesleerkracht van het jaar

Nieuws — 10 januari 2022

Ken jij een meester of juf die de rekenles het liefst buiten op het schoolplein geeft? Grijpt jouw collega elk excuus aan om met de klas naar buiten te gaan en daar les te geven? Weet jouw collega je altijd te inspireren met nieuwe ideeën voor buitenlessen? Nomineer hem of haar dan vanaf 10 januari als Buitenlesleerkracht van het jaar en zet samen met Jantje Beton en IVN Natuureducatie buiten lesgeven op de kaart.

Ieder jaar doen er zo'n 3.000 scholen mee aan de Nationale Buitenlesdag, waarbij veel leerkrachten voor de eerste keer kennismaken met het geven van buitenlessen. Daarnaast zijn er ook al ontzettend veel leerkrachten die vaker dan één keer per jaar naar buiten gaan tijdens de les. Om te laten zien dat buitenles iets is wat je het hele jaar kan doen, zoeken IVN Natuureducatie en Jantje Beton naar inspirerende voorbeelden. Tot 18 februari kan iedereen een leerkracht nomineren als Buitenlesleerkracht van het jaar.

De genomineerde leerkrachten strijden in de voorronde tegen leerkrachten uit hun eigen provincie en daar komt 1 winnaar uit. Uit de 12 provinciale winnaars kiest een onafhankelijke jury de allerbeste buitenlesleerkracht van Nederland. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 april tijdens de Nationale Buitenlesdag.

Lees meer over de verkiezing of nomineer direct.