Hoera! Nederland 9x gezonder

Nieuws — 4 oktober 2022

Nederland wordt steeds gezonder, groener en gezelliger. We gaan namelijk weer 9 nieuwe Gezonde Buurten creëren. Daarmee zijn er straks 22 groene speel- en ontmoetingsplekken in Nederland!

Na een spannende selectieprocedure, waar veel gemeenten zich voor hadden aangemeld, mogen we nu bekendmaken in welke gemeenten die Gezonde Buurten gaan komen. We starten binnenkort in Weert, Meierijstad, Leiden, Nijmegen, Enschede, Amsterdam Zuidoost, Eindhoven en Veendam. En - heel bijzonder – ook op Bonaire.

Bij al deze gemeenten leefde de vraag bij betrokken bewoners om de buurt mooier, groener en speelvriendelijker te maken. Natuurlijk was het ook belangrijk dat de buurt een impuls echt kon gebruiken. 

Wat nu?

We gaan zeer binnenkort van start en maken in afstemming met de gemeenten een nauwkeurige selectie welke buurt per gemeente wordt gekozen. Dan gaan leren de kinderen en andere buurtbewoners elkaar met een leuke startactiviteit, en onder begeleiding van de projectleider, beter kennen. Vervolgens ontdekken ze tijdens de buurtsafari hoe de buurt nu wordt gebruikt en beleefd en waar de behoeften liggen als het gaat over spelen, ontmoeten en natuur. Zo wordt de basis gelegd om samen met een professionele ontwerper de droom werkelijkheid te laten worden, een Gezonde Buurt!

Met dank aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de financiering van Gezonde Buurten.

Meer weten over Gezonde Buurten? Neem een kijkje op: www.gezondebuurten.nl