GEEF ELK KIND EEN BUITENSPEELKANS

Nieuws — 5 december 2022

Kinderen spelen steeds minder buiten. Eén op de zes zelfs nooit. Jantje Beton maakt zich daarom grote zorgen. Om de kinderen die nu teveel achter een scherm zitten. En daardoor fysieke, sociale en mentale klachten krijgen. Om kinderen die geen vriendjes op straat hebben om mee te spelen. Om kinderen die door hun ouders niet gestimuleerd worden.

Wij maken ons  zorgen om de toekomst van álle kinderen van Nederland.

Luister naar het audiofragment: Tim, kom je buitenspelen?

Doneer nu

Eigenlijk heb je best wel mazzel, als je lekker kunt buitenspelen. Het beste recept voor gezond opgroeien ligt gewoon buiten op straat en in de speeltuin. 

Elke vader, moeder, opa, oma is er groot mee geworden. Vrij buitenspelen. Dingen bedenken. Contact maken met anderen. Sterker worden. Wat een feest was dat!

Maar nu? 

Kinderen spelen nu steeds minder buiten. Door scherm-verslavingen. Omdat er te weinig vriendjes op straat zijn. Of omdat ze niet gestimuleerd worden. 

Eén op de zes speelt zelfs nooit buiten. Nooit. Zoals Tim en Kyra.

Jantje Beton zorgt met speelplekken en speelacties dat kinderen zoals Tim en Kyra ook lekker gaan buitenspelen. Help Tim en Kyra.

Erik Scherder: “Spelen is noodzakelijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door buitenspelen word je sociaal vaardiger en fysiek en mentaal sterker. Je leert met elkaar omgaan. 

Maar er is een crisis gaande. Kinderen spelen minder buiten.  17% van de kinderen zelfs nooit. 

U kent mij als een pleitbezorger van bewegen. Zitten is het nieuwe roken. En niet-spelen is het nieuwe zitten.

Toekomstige generaties komen daardoor in de knel: sociaal, mentaal en fysiek. Kinderen worden te zwaar, bijziend, krijgen last van hun nek, rug en algehele motoriek.”

Net als Erik Scherder maken we ons daar bij Jantje Beton grote zorgen over. Want wie niet speelt is doodongelukkig. 

Dat willen wij voorkomen! Door ervoor te zorgen dat álle kinderen kunnen en gáán buitenspelen. Met speelplekken en acties. 

En daar is jouw hulp heel hard bij nodig. Met jouw bijdrage kan Jantje Beton speeltuinen onderhouden, schoolpleinen vergroenen en acties organiseren. Zoals de Nationale Buitenspeeldag. 

Zo help je je kinderen, kleinkinderen, buurkinderen aan een fijne jeugd nu en een gezonde toekomst. Helpt u mee? Steun Jantje Beton.

Geef elk kind een buitenspeelkans!

Doneer nu