Duizend deelnemers doen gooi naar titel Nederlands Kampioen Stoepranden

16 september 2018

Na een spannende landelijke finale kwamen uit verschillende leeftijdscategorieën Nederlands Kampioenen Stoepranden uit de bus. 

Het NK Stoepranden is een initiatief van Jantje Beton, Thuis op Straat en BuurtLAB, bedoeld om kinderen en hun ouders echt te laten genieten van actief bezig zijn in de buitenlucht. Duizend deelnemers, van jong tot oud, deden in verschillende categorieën een gooi naar de titel. In de afgelopen maanden streden meer dan 8000 kinderen uit 18 gemeentes door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. 

Het voetbalstadion van Excelsior bleek het perfecte decor voor het kampioenschap; zowel kinderen als volwassenen werden als echte helden ontvangen. Om alle lokale finalisten klaar te stomen voor een zinderende finale verzorgde ambassadrice en presentatrice Anne Appelo een feestelijke warming-up voorafgaand aan de finale.  

Nederlands Kampioenen Stoepranden:

  • Categorie 6 t/m 10 jaar: Bob de Vreede, Rotterdam
  • Categorie 11 t/m 14 jaar: Malika van Zijp, Leiden
  • Categorie 15 t/m 20 jaar: Lars Vonk, Alblasserdam 
  • Categorie 21 t/m 49 jaar: Gaby van Eijk, Mijdrecht
  • Categorie 50 t/m 74 jaar: Addy Poutsma, Rotterdam
  • Categorie 75+ jaar: Thea Hendriks, Reuver 

Spelregels

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel, ook wel kaaibanden of randje tik genoemd, wordt vaak buiten op straat gespeeld door jong én oud, waardoor het onderling contact en gezelligheid in de buurt wordt gestimuleerd. 

image


Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door de grootste stoeprandenleverancier van Nederland, Struyk Verwo Infra.