Bredase wijk Doornbos-Linie zet de bloemetjes buiten

Nieuws — 7 september 2022

Woensdag 7 september 2022, waren de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Marjolijn Sonnema en wethouder Arjen van Duren van gemeente Breda op bezoek in de Bredase wijk Doornbos-Linie en opende een insectenhotel. 

Doornbos-Linie, Breda is een van ‘onze’ dertien speelse én groene Gezonde Buurten in Nederland. Ofwel: een buurt, voor en door bewoners gecreëerd, waar de buurt elkaar kan ontmoeten en kinderen uitdagend kunnen spelen.

En met dat spelen en groen zat het, ook tijdens het bezoek namens het ministerie van Volksgezondheid, wel goed in Breda. Er was een demonstratie trampolinespringen en op het schoolplein van basisschool Liniedoorn waren er genoeg spelletjes om samen te kunnen spelen 

En…zelfs bijen en hommels zijn vanaf nu nog meer dan welkom. Speciaal voor hun is er een insectenhotel geplaatst, dat Sonnema tijdens haar bezoek opende.

We wensen iedereen veel plezier in deze gezellige Gezonde Buurt.

Jantje Beton is, samen met IVN Natuureducatie en JOGG initiatiefnemer van het project Gezonde Buurten.

Deze middag is georganiseerd door Stichting Pukplein in samenwerking met Basisschool Liniedoorn, wijkraad, Gemeente Breda, woningcorporatie Alwel, Jantje Beton, JOGG en IVN Natuureducatie.

Meer weten? Neem een kijkje op www.gezondebuurten.nl.