Landelijke campagne Spelen is van levensbelang

In 2019 zijn we gestart met Power of Play. Om scholen in Nederland en Rwanda enthousiast te maken voor het project, zijn we een landelijke campagne gestart. Resultaat daarvan was het aantal inschrijvingen voor Power of Play al heel snel het maximum had bereikt. Dat is mooi, terwijl we natuurlijk nog veel meer scholen wilden laten kennismaken met de kracht van spelen en onze aanpak.


Het resultaat was verbazingwekkend

Voor de campagne hebben we foto’s en filmpjes gemaakt van kinderen in Nederland en Rwanda en hun zelf geknutselde speelmaterialen. Wij, de videomakers en de fotograaf hebben ons laten verbazen door de kinderen. Door hun creativiteit en de verbazingwekkende dingen die ze ons aan het eind van het project lieten zien.Opbloeien

De videobeelden zijn gemaakt door Wereldgasten. De foto’s door Zilveren Camera winnaar Ernst Coppejans. Ernst Coppejans: “Het is zo inspirerend om te zien, hoe kinderen door simpelweg te spelen zo opbloeien. Dat is niet anders in Rwanda als in Nederland. De creativiteit die in beide landen naar boven kwam en de oplossingen die kinderen bedachten door zelf speelgoed te maken, vond ik erg inspirerend om te zien. En vast te leggen op beeld.”