Jantje Beton activiteiten

Power of Play

Sta je als leerkracht of school open voor een leuk, inspirerend en nieuw project met een internationaal karakter? Doe mee met The Power of Play!

Spelen is een goede manier voor kinderen om 21st Century Skills te leren. Vaardigheden als veerkracht, creativiteit en samenwerken maar ook ondernemerschap en zelfstandigheid zijn internationaal geïdentificeerd als essentiële vaardigheden voor kinderen. Deze belangrijke levensvaardigheden helpen hen om zich nu en later staande te houden in de wereld.

The Power of Play, een project van Jantje Beton en Right to Play, laat kinderen op basisscholen in zowel Nederland als Rwanda spelend leren door middel van diverse speelactiviteiten. Via filmpjes worden de ervaringen met de deelnemende scholen in Nederland en Rwanda gedeeld, zodat kinderen en leerkrachten uit beide landen van elkaar kunnen leren.

Meedoen? 

Sta je als leerkracht of school open voor een leuk, inspirerend en nieuw project met een internationaal karakter? Stuur dan een e-mail naar Miranda Verburg via m.verburg@jantjebeton.nl  en meld je aan. Het project start vanaf schooljaar 2018/2019. 

  • Kinderen zijn na dit project beter voorbereid op de uitdagingen in de 21e eeuw 
  • Internationale kennisuitwisseling tussen leerlingen in Rwanda en Nederland 
  • Kinderen worden zich meer bewust van mogelijkheden hergebruik materialen 
  • Kinderen doen ervaring op met onderzoekend leren

In het kort 

Waar: Basisscholen in Nederland en Rwanda. Jantje Beton focust zich op scholen in Nederland.
Doel: 20.000 kinderen in Nederland en Rwanda bereiken met speelactiviteiten zodat zij spelenderwijs 21st Century Skills ontwikkelen.
Gefinancieerd: Door de Postcode Loterij, 2017: € 1.475.000.