Jantje Beton activiteiten

Power of Play

Gaat jullie school in schooljaar '18/'19 voor een leuk, inspirerend en nieuw project met een internationaal karakter? Doe mee met de Power of Play!

We moeten steeds meer, en spelen steeds minder. Terwijl spelen het belangrijkste én leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom bieden Jantje Beton en Right To Play 20 basisscholen in Nederland en Rwanda het speelproject de Power of Play aan. Doet jullie school mee?

Speelactiviteiten en speelmateriaal maken

Power of Play is een super leuk én leerzaam project dat schooljaar 2018/2019 start voor de midden- en bovenbouw:

Onderdeel 1: Maak je eigen speelmateriaal

Dit zijn 6 lessen van 1 tot 1,5 uur: kinderen maken hun eigen speelmateriaal van 'afval'- en restmaterialen.

Onderdeel 2: Doelgerichte speelactiviteiten
In periode van 8 tot 10 weken, wekelijks 40 minuten: ervarend leren door middel van sport- en spelactiviteiten die de fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling bevorderen. De leerkracht doet elke week minimaal 1 doelgerichte speelactiviteit met de klas.

Beide onderdelen zijn in de midden- en bovenbouw, verspreid in het lesjaar 2018/2019 te geven. Jouw school bepaalt met welke groepen jullie meedoen en op welk moment in het jaar de Power of play loopt. Het project beslaat 15 uur en voorafgaand volgen leerkrachten onze speeltraining (1 dag).Leerzaam en leuk

 • Kinderen zijn na dit project beter voorbereid op de uitdagingen in de 21e eeuw 
 • Internationale kennisuitwisseling tussen leerlingen in Rwanda en Nederland. Via filmpjes wisselen scholen uit Nederland en Rwanda hun ervaringen uit.
 • Kinderen worden zich meer bewust van mogelijkheden hergebruik materialen 
 • Kinderen doen ervaring op met onderzoekend leren
 • Meedoen of meer informatie? 

  Gaat jullie school voor een leuk, inspirerend en nieuw project met een internationaal karakter? Meld je dan per e-mail aan via c.bouts@jantjebeton.nl. Daar kun je ook voor vragen terecht.

  In het kort 

  Waar: Basisscholen in Nederland en Rwanda. Jantje Beton focust zich op scholen in Nederland.
  Doel: 20.000 kinderen in Nederland en Rwanda bereiken met speelactiviteiten zodat zij spelenderwijs 21st Century Skills ontwikkelen.
  Gefinancieerd: Door de Postcode Loterij, 2017: € 1.475.000.