Jantje Beton activiteiten

NK Stoepranden

1 februari t/m 17 september

Al zeven jaar op een rij organiseert Jantje Beton het NK Stoepranden. Een buitenspeelfestijn waar vorig jaar tijdens de voorrondes maar liefst 20.000 kinderen aan deel hebben genomen. Wij organiseren het NK Stoepranden omdat wij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Ook dit jaar werken we samen met onze hoofdsponsor Univé aan een nieuwe editie. Doe je ook mee in 2023? Aanmelden voor het organiseren van de voorrondes NK Stoepranden kan nog heel even. Wees er snel bij!

WAT IS STOEPRANDEN?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen. Check hier de spelregels.

Spelregels

Handboek
Posters invulbaar
Oorkonde

WIE ORGANISEREN DE VOORRONDES?

Organisaties die zich inzetten om kinderen in beweging te krijgen/samen te laten spelen kunnen zich aanmelden voor het NK Stoepranden. Bijvoorbeeld een (buurt)sportbedrijf, scholenkoepel, speeltuinvereniging of een welzijnsorganisatie. Een organisatie komt daarmee uit voor een plaats (let op: onder één gemeente vallen soms meerdere plaatsen) en organiseert stoeprandactiviteiten voor kinderen in hun plaats.
Aanmelden voor het organiseren van voorrondes doe je hier!

IEDEREEN EEN BUITENSPEELKANS: HELP JE MEE? 

Jantje Beton zet zich in voor betere en meer speelkansen voor álle kinderen in Nederland. Door de oorlog in Oekraïne en de asielcrisis zitten nu ruim 3.000 kinderen in noodopvanglocaties in Nederland. Veel van deze locaties hebben geen speelruimte. De kinderen hier hebben geen plek om te ontspannen tijdens deze moeilijke situatie. Buiten spelen is niet alleen leuk en gezond, het helpt ook om je motorisch, emotioneel en sociaal beter te ontwikkelen.

Geen speelmogelijkheden voor kinderen vindt Jantje Beton onacceptabel. Daarom komen wij in actie om elk kind in Nederland een kans te geven weer even kind te zijn door buiten te spelen. Zo bieden wij noodopvanglocaties speelkisten met buitenspeelmaterialen, regelen we pop-up speelplekken met speeltoestellen en organiseren we speelactiviteiten. Help je mee?

Je kunt je tot 1 september laten sponsoren door een persoonlijke collectebus aan te maken via ikwilspelen.digicollect.nl Dit is een digitale manier van collecteren, dus je hoeft niet met een collectebus met contant geld de deuren langs. Vraag eenvoudig via social media, Whatsapp en per mail aan familie, kennissen en vrienden om jouw actie te steunen. 

En ook niet onbelangrijk: de tien toppers die het meest sponsorgeld ophalen, winnen twee Gouden Tickets voor deelname aan de landelijke finale op 17 september in Den Haag! (deelname voor kinderen van 6 t/m 14 jaar)

Meedoen is heel eenvoudig. Hoe het werkt, lees je hier!

IN HET KORT 

Waar: 100 plaatsen in heel Nederland.
Voor wie: Met het NK Stoepranden bereiken we 20.000 kinderen die in 100 plaatsen deelnemen aan lokale stoeprandactiviteiten. 
Sponsors: Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Univé (Supporter van Sport) en door Kerby B.V. (bedenker en producent van de Kerby; een kunststof stoeprand speciaal ontworpen voor dit spel). 
Aanmelden: via deze link

VRAGEN OVER HET NK STOEPRANDEN?

Stuur een e-mail naar nkstoepranden@jantjebeton.nl 
of bel Steffi Appel of Marieke van der Zanden 030 244 70 00.

EERDERE EDITIES NK STOEPRANDEN

2022
Locatie finale: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
Finalisten; 100 kinderen
Winnaars: Paco [10 jaar, Den Helder] en Emelie [12 jaar, Nieuwegein]
Voorrondes: 20.000 kinderen in 93 plaatsen
Aftermovie 2022

2021
Locatie finale: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem 
Finalisten: 150 kinderen
Winnaars: Rasmus [10 jaar, Houten] en Vivienne [11 jaar, Houten]
Voorrondes: 15.000 kinderen in 101 plaatsen
Aftermovie 2021

2020
Geen doorgang finale vanwege COVID-19
Lokale finalisten: Kinderen uit 35 deelnemende gemeenten

2019
Locatie finale: Wagenwerkplaats Amersfoort
Finalisten: Kinderen uit 30 deelnemende gemeenten
Organisatie ism Buurtsportcoaches gemeente Amersfoort [SRO]

2018
Locatie finale: Van Donge & De Roo Stadion [Excelsior], Rotterdam
Finalisten: Kinderen uit 18 deelnemende gemeenten
Organisatie ism BuurtLAB en Thuis op Straat
Aftermovie 2018

2017
Locatie finale: SS Rotterdam, Rotterdam
Finalisten: Kinderen uit 5 deelnemende gemeenten
Organisatie ism BuurtLAB en Thuis op Straat

Doneren