Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

In 2019 werd de Nationale Buitenlesdag al voor de vierde keer georganiseerd. En met succes! Meer dan 350.000 kinderen gingen met hun meester en juf beestjes zoeken, optellen met sprongen of een woordbenoemrace doen. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties, maar het is ook nog eens leuk!

Waarom?

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Basisscholen die meedoen, ontvangen gratis de (digitale) Buitenlesbundel, met uitgewerkte lessen en lesideeën. 

Meedoen?

De volgende editie van de Nationale Buitenlesdag vindt plaats op 7 april 2020. Je kunt als school al meedoen aan de Nationale Buitenlesdag als je op 7 april minimaal één les aan één klas buiten les geeft. Kijk voor meer informatie én buitenlesinspiratie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de buitenlesdag nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 2700 scholen in Nederland en België! 
Doel: In 2020 willen we minimaal 2.700 scholen mee laten doen aan de Buitenlesdag. Hiermee bereiken we meer dan 350.000 kinderen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.