Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

Het is alweer tijd voor de VIJFDE editie van de Nationale Buitenlesdag! En daar zijn wij super trots op. Meer dan 350.000 kinderen gaan met hun meester en juf beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace doen. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren!


Waarom?

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Basisscholen die meedoen, ontvangen gratis de (digitale) Buitenlesbundel, met uitgewerkte lessen en lesideeën. 

Meedoen?

LET OP: De Nationale Buitenlesdag van 7 april 2020 wordt verplaatst naar het begin van het nieuwe schooljaar. Wij, Jantje Beton en IVN Natuureducatie, nemen deze beslissing uit respect voor alle maatregelen die nu nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. We maken zo snel mogelijk de nieuwe datum bekend. Aanmelden voor deze Buitenlesdag blijft gewoon mogelijk.

Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang mogen meedoen. Dat kan al als je met minimaal één klas één uur naar buiten gaat. Kijk voor meer informatie én buitenlesinspiratie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de buitenlesdag nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 2700 scholen in Nederland en België! 
Doel: In 2020 willen we minimaal 2.700 scholen mee laten doen aan de Buitenlesdag. Hiermee bereiken we meer dan 350.000 kinderen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.

Doneren