Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

2 april

Op dinsdag 2 april 2019 geven leerkrachten op meer dan 2.400 basisscholen buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Basisscholen die meedoen, ontvangen gratis de (digitale) Buitenlesbundel, met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je kunt als school al meedoen aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. 

Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, bewegen, ontdekken en onderzoeken. Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen.

Meedoen?

De volgende editie van de Nationale Buitenlesdag vindt plaats op 2 april 2019. Kijk voor meer informatie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 2400 scholen in heel Nederland en zelfs op de Antillen (2018)!
Doel: In 2019 willen we minimaal 2.500 scholen mee laten doen aan de Buitenlesdag. Hiermee bereiken we 300.000 kinderen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.