Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

De Nationale Buitenlesdag was weer een groot succes! Zo'n 300.000 kinderen kregen op 13 april 2021 buiten les en ook bij politiek Den Haag werd om aandacht gevraagd voor meer buiten les en het belang van een groen gezond schoolplein. Op dinsdag 5 april 2022 is de volgende Nationale Buitenlesdag.

Meer weten? Kijk op www.buitenlesdag.nl.


Waarom?

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen. Door buiten les te krijgen, ervaren kinderen plezier, leren ze beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Op www.buitenlesdag.nl vind je tal van uitgewerkte buitenlessen, tips voor het buiten lesgeven en de inrichting van het schoolplein. 

Meedoen?

Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang kunnen meedoen. Ook als je met één klas één les buiten doet. Kijk voor meer informatie én buitenlesinspiratie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de buitenlesdag nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 300.000 kinderen in Nederland en België! 
Doel: Aandacht vragen voor het (structureel) geven van buitenlessen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.

Doneren