Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

Vanaf nu kunnen scholen zich weer aanmelden voor de ZESDE editie van de Nationale Buitenlesdag op 13 april! Vorig jaar deden hebben meer dan 350.000 kinderen met hun meester en juf beestjes gezocht, opgeteld met sprongen of een geschiedenisrace gedaan. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Doet jouw school dit jaar ook weer mee? Meld je nu aan op www.buitenlesdag.nl.

Meld je nu aan op www.buitenlesdag.nl.


Waarom?

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Basisscholen die meedoen, ontvangen gratis de (digitale) Buitenlesbundel, met uitgewerkte lessen en lesideeën. 

Meedoen?

Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang mogen meedoen. Dat kan al als je met minimaal één klas één uur naar buiten gaat. Kijk voor meer informatie én buitenlesinspiratie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de buitenlesdag nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 3000 scholen in Nederland en België! 
Doel: In 2021 willen we minimaal 3000 scholen mee laten doen aan de Buitenlesdag. Hiermee bereiken we meer dan 350.000 kinderen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.

Doneren