Jantje Beton activiteiten

De Nationale Buitenlesdag

Op 5 april 2022 is het Nationale Buitenlesdag. We vieren deze dag dat er op scholen in heel Nederland door duizenden leerkrachten steeds meer buitenles wordt gegeven. Niet alleen op die ene dag in het jaar, maar het hele jaar door. Dit jaar zetten we al deze leerkrachten in het zonnetje en gaan we op zoek naar de beste buitenlesleerkracht van het jaar.

Meer weten? Kijk op www.buitenlesdag.nl.


Waarom?

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, om ervoor te zorgen dat kinderen onder schooltijd meer bewegen en meer buiten komen. Door buiten les te krijgen, ervaren kinderen plezier, leren ze beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Jantje Beton helpt om deze buitenlessen samen met kinderen en leerkrachten te bedenken en samen te stellen. Op www.buitenlesdag.nl vind je tal van uitgewerkte buitenlessen, tips voor het buiten lesgeven en de inrichting van het schoolplein. 

Meedoen?

Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang kunnen meedoen. Ook als je met één klas één les buiten doet. Kijk voor meer informatie én buitenlesinspiratie op buitenlesdag.nl en/of meld je aan voor de buitenlesdag nieuwsbrief.

In het kort

Waar: Ruim 300.000 kinderen in Nederland en België! 
Doel: Aandacht vragen voor het (structureel) geven van buitenlessen.
Gefinancierd: Dit project wordt volledig door Jantje Beton en IVN Natuureducatie gefinancierd.

Doneren